• BIST 9693.46
  • Altın 2506.644
  • Dolar 32.5784
  • Euro 34.78
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Engelliler Ereğli’de Buluştu

Engelliler Ereğli’de Buluştu
Konya'nın Ereğli İlçe Belediye Başkanlığı önderliğinde Türkiye Beyaz Ay Derneği Ereğli Şubesi tarafından düzenlenen "Aşmak İçin Hareket" spor...

Konya'nın Ereğli İlçe Belediye Başkanlığı önderliğinde Türkiye Beyaz Ay Derneği Ereğli Şubesi tarafından düzenlenen "Aşmak İçin Hareket" spor festivali yapıldı.

Ereğli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen festivale, Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, İlçe Garnizon Komutanı Adem Tol, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, ilçe protokolü, Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Asbaşkan Ensar Kurt ve yönetim kurulu üyeleri ile öğrenciler ve velileri katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Beyaz Ay Derneği Ereğli Şube Başkanı ve Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Vefa Demirkıran, engelli ve engelsiz bireylerin ortak yaşam kültürünü geliştirmelerini sağlamak amacıyla Aşmak İçin Hareket projesinin Cumhurbaşkanlığı tarafından himaye altına alındığını söyledi. Demirkıran, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven'in engellilerle birlikte tüm dezavantajlı grupların her zaman yanında yer aldığına vurgu yaparak, projeye desteklerinden dolayı teşekkür etti. Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ise, engellilerin kapalı kapılar ardından çıkarak spor ve eğitim gördüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Ereğli Beyaz Ay Derneği tarafından gerçekleştirilen projeye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven de, "Her zaman ifade ediyorum. Hepimiz birer engelli adayıyız ve hepimizin bir engeli vardır. İlçemizdeki engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözümünde başta ilçemiz Kaymakamı olmak üzere kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile STK'lar ile tek vücut halinde birliktelik sağlıyoruz. Yerel yönetim olarak da imkanlarımız ölçüsünde her türlü desteği vermeyi kendimize görev addediyoruz" dedi.

Engelli vatandaşlara son 10 yılda büyük değer verildiğini ifade eden Başkan Özgüven, "Bu değerin mimarı sayın Cumhurbaşkanımızdır. Kendisi engelli kardeşlerimizin abisi, babasıdır" diye konuştu. Engelsiz bir şehir kimliği, markası oluşturmak adına proje ürettiklerini kaydeden Özgüven, sosyal belediyeciliğe büyük önem verdiklerini kaydederek, "Önceliğimiz sosyal belediyecilik daha sonra yatırım belediyeciliğidir. Sosyal belediyecilik noktasında insanlara dokunmak temel amacımızdır. Hem engellilerimize, hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza varlığımızı hissettirmek belediye olarak en önemli sorumluluğumuzdur" şeklinde konuştu. Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise, engelli bireylerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran'a, Belediye Başkanı Özkan Özgüven'e, Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın'a plaket verildi. Program çeşitli spor gösterileri ve yemek ile son buldu.

Engelliler Ereğli’de Buluştu

Engelliler Ereğli’de Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim