• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Engelliler el emeklerini sergiledi

Engelliler el emeklerini sergiledi
Anadolu Sakatlar Derneği tarafından açılan el sanatları kursunda başarılı olan engelliler, kurs süresince yaptıkları çalışmaları sergiledi ve sertifika...

Anadolu Sakatlar Derneği tarafından açılan el sanatları kursunda başarılı olan engelliler, kurs süresince yaptıkları çalışmaları sergiledi ve sertifika sevinci yaşadı.

Anadolu Sakatlar Derneği tarafından açılan kursa katılan 20 engelli, kurs boyunca yaptıkları farklı el sanatları çalışmalarını Hilton Otel'de düzenlenen programda sergiledi. Engelliler, kursu başarıyla tamamladıkları için sertifikalarını aldı. Sertifika törenine katılan Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, yaptıkları el sanatları çalışmalarından dolayı engellileri kutlayarak, engellilerin topluma kazandırılması ve toplumun bir ferdi olarak yer alması gerektiğini söyledi. Yapılan kursun bu yönde katkısı olduğunu anlatan Aktaş, "Engelli olmak bir tercih değil. O nedenle her bir engelli ferdimizin toplumla iç içe olması ve topluma kazandırılması gerekiyor. Bu yönde yapılan birçok faaliyet var. El sanatları kursu da bunlardan birisi. Şu an onların aldıkları eğitim ve eğitimle birlikte ortaya koydukları el sanatları eşyaları bizi mutlu etti." dedi.

Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanı Osman Kılıç, açtıkları kursla özellikle engellerinden dolayı daha çok eve mahkum olan insanlara hem moral olması hem de bir meslek öğrenerek vakitlerini geçirmesi adına el sanatları kursu açtıklarını söyledi. İki öğretmen aracılığıyla bir ay boyunca kurs verildiğini anlatan Osman Kılıç, vakitlerinin çoğu zamanını evde geçiren engellilerin artık bir meslekleri, yaptıkları el sanatları eşyalarını da satarak kazançları olacağını ifade etti. Kılıç, el sanatları eşyalarının satışı ile ilgili de çalışma yaptıklarını, bu konuda valilik başta olmak üzere kamu kurumlarının ve özel kuruluşlarının önemli desteklerini aldıklarını söyledi.

Ortopedik rahatsızlığı nedeniyle 16 yıldır yürüyemeyen Ayla Özkulak, kursu tamamlayarak sertifika almanın sevincini yaşadı. Özkulak, el sanatları eğitimleri sonrasında çay tepsileri süslediğini ve kendisi için de iyi bir moral olduğunu anlattı. Programa tekerlekli sandalyesi ile gelen Ayla Özkulak, insanlara çağrıda bulunarak engellilere sokaklarda, çarşıda, her yerde biraz sahiplenmelerini ve yardımcı olmalarını istedi.

Engelliler el emeklerini sergiledi

Engelliler el emeklerini sergiledi

Engelliler el emeklerini sergiledi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim