• BIST 9450.8
  • Altın 2494.844
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7836
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Engelliler Atıklardan 3 Boyutlu Tablo Ve Süs Eşyası Yapıyor

Engelliler Atıklardan 3 Boyutlu Tablo Ve Süs Eşyası Yapıyor
Engelli ve engelli yakınlarının meslek öğrendiği, rehabilite olduğu ve iş sahibi olduğu Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı, çevreci bir projeye daha...

Engelli ve engelli yakınlarının meslek öğrendiği, rehabilite olduğu ve iş sahibi olduğu Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı, çevreci bir projeye daha ev sahipliği yapıyor. Güzel Sanatlar Atölyesi'ndeki kursa katılan kursiyerler, geri dönüşümü yapılan materyallerle birbirinden güzel 3 boyutlu resim, heykel ve kıyafetler yapıyor.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'dan 35 branşta kurs gören engelli kursiyerler ile kursiyer yakınları aynı zamanda atıkların değerlendirildiği bir çalışma içinde daha bulunuyor.

Güzel Sanatlar Atölyesi'nde kurs gören 9 ile 50 yaş arasındaki kursiyerler yağlı boya, kara kalem, ebru sanatı çalışmalarında bulunuyorlar. Gazete kağıdı, koli, madeni kutular, straforgibi atıkları değerlendiren kursiyerler üç boyutlu birbirinden şık ve güzel ürünlere imza atıyorlar. Kursiyerlerin maket akvaryum, tablo, hayvan figürleri, kuğu, balık, tavus kuşu, kelebek gibi rengarenk göz alıcı desenlerle süslü üç boyutlu tabloları büyük beğeni topluyor. Kursiyerler bu sayede de geri dönüşüme de katkıda bulunuyor.

"GELDİĞİM BU SEVİYEYE İNANAMIYORUM"

Kursiyerlerden hafif zihinsel engelli Yunus Koyuncu Güzel Sanatlar Atölyesi'nde aldığı eğitimlerle yeteneğini ortaya koyuyor. Koyuncu, "Refakatçi hocam ve arkadaşlarımla birlikte arkadaşlık ortamında atıklardan çok güzel eserler yapıyoruz" dedi.

"TABLOLAR VE MAKET AKVARYUMLAR GÖZ KAMAŞTIRIYOR"

Zihinsel engelli Yunus Çelik'in yakını 8.sınıf öğrencisi Başak Çelik de atıklardan çeşitli süs eşyaları ve 3 boyutlu tablolar yaptıklarını belirterek, "Kursta kendime olan güvenim arttı. İlk başlarda kalemi düzgün kullanamıyordum. Şimdi çok güzel çizimler yapıyorum." dedi. Başak, "Güzel Sanatlar Akademisi'ni okumak istiyorum.4 yıldır Engelliler Sarayı'ndaki kurslara katılıyorum. Atıkların değerlendirildiği Güzel Sanatlar Atölyesi'nde de çevreyi korumaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Arkadaşlarımla uyumlu çalışıyoruz. Sakin ve güzel bir ortamda çalışıyorum. Aynı zamanda el kaslarım da gelişiyor" şeklinde konuştu.

Hamit Kurt ise atık kağıtları katlama ve üç boyutlu vazo çalışmaları yaptıklarını anlattı. Kurt, "Burası benim ikinci evim. Arkadaşlarımı çok seviyorum. Öğretmenlerimiz bize resim ve tablo yapmayı öğretiyorlar. Yine masa örtüsü ve kıyafetler de yapıyoruz. Burada kendimi çok sakin hissediyorum" diye konuştu.

"ENGELLİLER YETENEKLERİNİ İSPAT ETTİ"

Bağcılar Belediyesi'nde değişik branşlarda kurslar verdiklerini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Engelli kardeşlerimiz kendilerine fırsat verildiğinde topluma ne kadar faydalı çalışmalar yaptıklarını ispat ediyorlar. Güzel Sanatlar Atölyemizde de kurs gören engellilerimiz atıkları değerlendirerek yeteneklerini ispat ederek çok güzel eserler ortaya koyuyorlar" ifadelerini kullandı.

Kursiyerlerin yaptıkları ürünlerden oluşan bir sergi hizmete açılacak.

Engelliler Atıklardan 3 Boyutlu Tablo Ve Süs Eşyası Yapıyor

Engelliler Atıklardan 3 Boyutlu Tablo Ve Süs Eşyası Yapıyor

Engelliler Atıklardan 3 Boyutlu Tablo Ve Süs Eşyası Yapıyor

Engelliler Atıklardan 3 Boyutlu Tablo Ve Süs Eşyası Yapıyor

Engelliler Atıklardan 3 Boyutlu Tablo Ve Süs Eşyası Yapıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim