• BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Engelli Yüzücünün Azmi

Engelli Yüzücünün Azmi
Protez firmasının yönlendirmesiyle yüzme sporuna başlayan doğuştan engelli Büyükler A Milli takım S4 kategorisi sporcusu 24 yaşındaki Hamit Demir, 1...

Protez firmasının yönlendirmesiyle yüzme sporuna başlayan doğuştan engelli Büyükler A Milli takım S4 kategorisi sporcusu 24 yaşındaki Hamit Demir, 1 Mayıs 2016'da Portekiz'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Doğuştan engelli Hamit Demir, protez firmasının yönlendirmesiyle başladığı yüzme sporunda kendisini geliştirerek birçok başarı elde etti. İHA muhabirine yaşadığı süreci değerlendiren Demir, yüzme sporunun hayatının merkezi olduğunu vurgulayarak "S4 kategorisinde 2012 yılından bu yana hem şampiyonum hem de rekortmenim. Şuanda geçmiş haftalarda Hırvatistan'da düzenlenen uluslararası şampiyonaya katıldım, bu da 1 Mayıs 2016'da Portekiz'de yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'na bir eleme niteliği taşıyordu" dedi.

1 Mayıs'ta Portekiz'de yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında Türkiye'yi S4 kategorisinde temsil edecek olan Demir, "Amacım 1 Mayısta'ta ülkemizi en güzel şekilde temsil ederek hak ettiği yerde olmasını sağlamak. Çalışmalarımız bu yönde şuan. Ankara Üniversitesi'nin tesislerinden yararlanıyorum. Başarıya giden yolda üst yöneticilerden en alt temizlik personeline kadar herkes her anlamda yanımdalar. Antrenör ağabeylerim, cankurtaran ağabeylerim onların bana vermiş olduğu inanç var. Bana her zaman "sen yapabilirsin" demeleri, beni desteklemeleri, ailemden sonra gördüğüm en büyük desteklemelerden bir tanesi. Bu anlamda da çalışmalarıma daha bir güç katıyor. Bu desteklerle hem ülkem hem de kendi adıma elimden gelenin en iyisini yaparak hak ettiğimiz yerde yerimizi alacağız" şeklinde konuştu.

Engellilerinde bu ülkenin birer paydaşı olduğunu vurgulayan Demir, Ankara'da yüzme sporu konusunda çalışma kompleksi eksikliği olduğunu ve bu alanların çoğaltılması gerektiğini belirterek, "Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak engelliler yüzme takımının kurulmasını istiyorum. Arkadaşlarımıza spor yapalım spor yaparak hayata tutunalım. Aktif bir şekilde rol alalım mesajını verebilmek için Büyükşehir Belediyemizin desteğine ihtiyacımız var. Ben iki kolu ve iki ayağı olmadan spor yapıp başarı getirebiliyorsam her insan yapabilir. Bu Ankara'mızın büyük bir eksiği bunun giderilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim