• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

'Engelli olmak kitap okumaya engel değil'

'Engelli olmak kitap okumaya engel değil'
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, üyelerine yönelik kitap okuma seferberliği düzenlediklerini açıkladı.

Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, üyelerine yönelik kitap okuma seferberliği düzenlediklerini açıkladı. Efe, engellilerin kitap okuyarak zamanlarını değerlendirmenin yanı sıra bilgi dağırcıklarını da artırdığını ifade etti.

'Engelli olmak kitap okumaya engel değil" sloganı kapsamında Erzurum'da engelliler arası kitap okuma kampanyası düzenlendi. Bir yıl süreli kampanyada en fazla kitabı okuyan engelli ödüllendirilecek. Kitabın insanlığın ortak hafızası olduğunu belirten Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Sadullah Efe, ortopedik ve işitme engellilerin kampanyaya büyük ilgi gösterdiği ifade etti.

Efe, görme engelliler ise kabartma kitaplar ile kampanyaya katıldığını dile getirdi. Hedeflerinin engellilerin kültürel hayatlarına katkı sunmak, kitap alışkanlığını kazandırmak ve dağarcıklarını geliştirmek olduğunu belirtti. Hedeflerinin yıl sonuna kadar üyelerinin Türk ve dünya klasiklerini tamamlaması olduğuna dikkat çeken Sadullah Efe, şunları kaydetti: "Maalesef sağlıklı insanları kitap okumayanbir toplumuz. Toplumun dezavantjlı kesimi olarak görülen engellilerin kitapla barışmasını, kitabı sevmesini ve onu hayatının bir parçası yapmak için, "Engelli olmak kitap okumaya engel değil" kampanyasını başlattık. Kampanya sonunda en çok kitap okuyanlara dünya ve Türk klasiklerinden oluşan set hediye edeceğiz. Mutlu ve güzel gelecek inşa etmek istiyorsak eğer sağlıklı ve engelli insanların kitap okumasını teşvik etmeliyiz."

Engellilerin kitap okuması için dernek binasında oluşturdukları kütüphaneye vatandaşlardan da katkı beklediklerini sözlerine ekleyen Efe, "Okunmuş, evde, iş yerinde unutulmuş kitapları isteyen vatandaşlar derneğimize bağışlayabilir. Vatandaşlarımızın bağışlarıyla kütüphanemizi güçlendirmek istiyoruz." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim