• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Engelli mucit, evine asansör yaptı

Engelli mucit, evine asansör yaptı
Artvin'in Ardanuç ilçesinde yaşayan engelli İlker Yağmur, yaşadığı engeller nedeni ile icatlar yapmaya başladı.

Artvin'in Ardanuç ilçesinde yaşayan engelli İlker Yağmur, yaşadığı engeller nedeni ile icatlar yapmaya başladı. Öncelikle engebeli olduğu için ulaşımda zorluk yaşadığı evine asansör sistemi yapan Yağmur, asıl engeli sağlık sisteminde yaşadığını vurguladı.

Kas hastalığı ile engelli hale gelen İlker Yağmur, ses tellerini kas hastalığı nedeniyle kullanamadığından konür (gırtlak konuşma cihazı) kullanıyor. Hastalıklarında karşılaştıkları problemleri de yaptığı icatlarla aşmaya çalışan Yağmur, kas hastalığından ayaklarındaki erime sebebiyle evinin kapısından araba garajına kadar asansör sistemini kendi elleriyle atölyesinde yapmış. Bilgisayarda projesini çizmekten tutun da asansör sistemini atölyede üretmeye kadar her aşamayı kendinin yaptığını vurgulayan Yağmur, hastalık nedeniyle günde yaklaşık 1 saat çalışabildiğini bu sürede de asansör sistemini yaptığını anlatıyor.

50 TL'LİK KONÜRÜ DEVLET 150 TL'YE SATTIRIYOR HEM DE ÇİN MALI

Kas erimesi nedeni ile boğazından nefes alabilen Yağmur, boğazında tıkanmalardan dolayı konür takmak zorunda kaldığını söylüyor. Yağmur, gerçekte gümüş olması gereken konürün üzerinde basit bir kaplama olduğunu ve kısa zamanda altında paslı kısmın kaldığını ve bu basit çin malı ürün yüzünden zehirlenme tehlikesi ile başbaşa kaldığını anlatıyor. Devletin konür için 150 TL'ye kadar destek sağladığını belirten Yağmur aldıkları 150 TL'lik konürün piyasada 50 TL'ye bulunabildiğini ve Çin'de üretilen basit bir gümüş kaplama ürün olduğuna dikkat çekiyor. Sağlık sektöründe bu tarz problemlerle karşılaştıklarını belirten Yağmur buna rağmen doktorların bunları kullanmak için vermesi gereken raporları da vermekten çekindiğini söylüyor.

ASANSÖR SİSTEMİNİ DE AYAK UÇLARIM İÇİN KEMER SİSTEMİ DE KENDİM YAPTIM

Hastalıkları nedeniyle gücünün ve nefesinin bittiğini belirten Yağmur, "Zaten gezme imkanımız yok diyor. Kaldırımlar özürlü ve yaşlılara göre yapılmıyor. Hepimiz potansiyel engelli ve yaşlıyız. Bunu bir anlasak yollarımız, kaldırımlarımız buna göre yaparız." diye sitem ediyor. Kaldırımların çoğunun yüksek ve sıkıntılı olduğunu belirten Yağmur, engelli giriş yerlerine ve otoparklarına insanların araçlarını park etmesinden dertli. Hastalık nedeniyle ayaklarında güç kalmadığını ifade eden Yağmur ayak uçlarının yere sürtmemesi için araştırma yaparak ayaklarına kemer sistemi yaptığını vurguluyor.

Eşi ile beraber engelleri aştıklarını vurgulayan Yağmur, yetkililerin engelli ve yaşlılara daha duyarlı olmasını istiyor.

Engelli mucit, evine asansör yaptı

Engelli mucit, evine asansör yaptı

Engelli mucit, evine asansör yaptı

Engelli mucit, evine asansör yaptı

Engelli mucit, evine asansör yaptı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim