• BIST 9458.34
  • Altın 2487.623
  • Dolar 32.5971
  • Euro 34.7998
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Engelli mankenlerin ‘aşk’ defilesinde alkış yağmuru

Engelli mankenlerin ‘aşk’ defilesinde alkış yağmuru
Engellilerden oluşan mankenler, "Aşk Engel Tanımaz" adlı örnek bir defile için podyuma çıktı.

Engellilerden oluşan mankenler, "Aşk Engel Tanımaz" adlı örnek bir defile için podyuma çıktı. İranlı Modacı Mazyar Topal'ın koreograflığındaki etkinlikte; Ankara patlamasında hayatını kaybedenler için 29 ayrı kalp sembolü de yer aldı.

Başkent'teki terör saldırısı nedeniyle ertelenen defile, Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Nikah Salonu'nda gerçekleştirildi. Çankaya Belediyesi'nin sosyal faaliyetlerine katılanlar arasında seçilen engelliler, profesyonel mankenlerin eşliğinde birbirinden renkli kıyafetlerle podyumda boy gösterdi. Defileyi izlemeye gelenler, engelli mankenleri uzun süre alkışladı. Yaklaşık 45 dakika süren gösteride aksaklık yaşanmadığı gözlendi.

Etkinlik sonrası İranlı Modacı Mazyar Topal'a engellilerin hayata tutunmaları için verdiği katkılar nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, plaket verdi, emeği geçenlere teşekkür etti.

Modacı Topal da sahnedeki konuşmasında defileyi geçen hafta gerçekleştirmeyi planladıklarını ancak terör saldırısı nedeniyle ertelediklerine işaret ederek, "Terör saldırısından dolayı 29 kişiyi kaybettik. Salonda 29 tane kalbimiz onların anısına." dedi.

Gazetecilere yaptığı açıklamada ise engellilerle defile projesini gerçekleştirmesine otobüste yaşadığı bir olayın vesile olduğunu anlatan Modacı Topal, şunları söyledi:

"Bir tekerlekli sandalyeli kızcağızın otobüse binmesi esnasında yaşanan bir olay beni çok üzdü. Onların binmesi 10-15 dakika zaman alıyor. Kızcağız binerken arkadan kendini bilmez bir insan laf etmeye başladı. Onun söylediği lafın üzerine ben çok üzüldüm. İnsanlar tepki verdiler, adamı otobüsten indirdiler. Ama kızcağızın hali çok kötüydü; ben, manken arkadaşımızın fiziğine nasıl imrenerek baktığını fark ettiğim için çok üzüldüm. Bu yüzden bu defileyi tasarladım. Nasıl ki aşk engel tanımaz, hayatta istediğiniz her şeyi gerçekleştirmek için hiçbir engel yoktur. İsteyelim ve beynimizdeki engeli kaldıralım.

Öncelikle ben kendi tasarımlarımı gerçekleştirecektim. Çocuklarla tanıştıktan sonra hepsinin farklı farklı dünyaları ve farklı şeyleri istediklerini fark ettim. Renk olarak, model olarak onların istediğini gerçekleştirmeye çalıştım. Elbiseleri onlara hediye etmeyi düşünüyorum."

İranlı modacı projeyi gerçekleştirmesinden destek veren Çankaya Belediyesi'ne teşekkür etti.

TEKERLEKLİ SANDALYESİ İLE PODYUMA ÇIKTI

'Aşk Engel Tanımaz" adlı defilede tekerlekli sandalyesi üzerinde boy gösteren Burcu Dere, "Biz engelliler olarak tırnak içinde "engellenenler" engeliz. Biz dünyayı değil dünya bizi tanısın. Defileye çıkarken heyecanlanmayacağını zannettiğini belirten Dere, "Çünkü ben defalarca sunumlar yaptım. Aynı zamanda sporcuyum. Ankara Kardelen Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanıyım. Bocca oynuyoruz. Yatalak bir engelli bile spor yapabilir." diye konuştu.

Engelli Çiğdem Soydemir de "İlk defa çıktım ve mutlu oldum. Herkese sesleniyorum. Eğer zamanınız varsa kızlar siz de podyuma çıkın, utanmayın sıkılmayın. Çünkü Çankaya Belediyesi bizim için var. Mankenlik yapmak güzeldir. Herkes gelsin öğrensin." şeklinde duygularını dile getirdi.

Merve Ellialtıoğlu ise defileye çıktığı için kendisini iyi hissettiğinden söz etti, bundan sonra da podyuma çıkmak istediğini söyledi. Eda Karataş engelli arkadaşı Ellialtıoğlu gibi defilede kendisini iyi hissettiğini ifade etti.Cihan

Engelli mankenlerin ‘aşk’ defilesinde alkış yağmuru

Engelli mankenlerin ‘aşk’ defilesinde alkış yağmuru

Engelli mankenlerin ‘aşk’ defilesinde alkış yağmuru

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim