• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Engelli Gençlerin Bilim Teknoloji Keyfi

Engelli Gençlerin Bilim Teknoloji Keyfi
Osmangazi Engelli Bakım Merkezi'nde (OBAM) eğitim gören engelli vatandaşlar, Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni gezdi.

Osmangazi Engelli Bakım Merkezi'nde (OBAM) eğitim gören engelli vatandaşlar, Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni gezdi. Bilim adamları ve yapılan icatlar hakkında bilgi sahibi olan engelli vatandaşlar, yapılan bir deneyi de gözlemleme fırsatı buldu.

Engelli vatandaşları hayata kazandırmak için faaliyet gösteren OBAM, bünyesinde eğitim gören engelli vatandaşların sosyalleşmesini sağlamak adına birçok etkinliğe imza atıyor. Engelli vatandaşların halkla içi içe olabilecekleri ortamlara girmelerini sağlamak amacıyla, yürütülen faaliyetler kapsamında engelli vatandaşlar son olarak Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni ziyaret etti. Müze yetkililerinin yakın ilgisiyle müzeyi gezen engelli vatandaşlar, müzede yer alan icatlar ve bilim adamları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bugüne kadar yapılan icatları ve bu icatları yapan bilim adamlarının anlatıldığı bir animasyon filmi izleyen engelli vatandaşlar, 9D görüntüye sahip olan Süpernova isimli araca binme fırsatı da buldu. Öğrenciler son olarak, su basıncı ile bir roketin fırlatılmasını anlatan bir deneyi de gözlemledi. Bilim ve teknoloji konusunda birçok bilgi sahibi olan engelli vatandaşlar güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

OBAM Birim Sorumlusu Psikolog Mehmet Akgün, "Engelli vatandaşlarımızın hayatla içi içe olmalarını sağlamak adına birçok aktivite düzenliyoruz. Yaz aylarında engelli gençlerimizi tiyatro, sinema ve müzelere götürüyoruz. Halkla içi içe olabilecekleri ortamlara sokup sosyalleşmelerini sağlıyoruz. Kış ayların da ise el sanatları kursları gibi aktiviteler düzenliyoruz. Bilim ve Teknoloji Merkezi gezimizde engelli vatandaşlarımız birçok bilgi sahibi oldu. Eğlenceli bir gün geçirdiler. Bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz" dedi.

Engelli Gençlerin Bilim Teknoloji Keyfi

Engelli Gençlerin Bilim Teknoloji Keyfi

Engelli Gençlerin Bilim Teknoloji Keyfi

Engelli Gençlerin Bilim Teknoloji Keyfi

Engelli Gençlerin Bilim Teknoloji Keyfi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim