• BIST 9524.59
  • Altın 2524.253
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.6057
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Engelli gencin 250 bin liralık protezi için yardım kampanyası

Engelli gencin 250 bin liralık protezi için yardım kampanyası
En büyük hayali Türkiye'yi paralimpik olimpiyatlarda atletizm branşında temsil etmek olan 17 yaşındaki engelli lise öğrencisi Hamza Güleç'in spor yapabilmesi...

En büyük hayali Türkiye'yi paralimpik olimpiyatlarda atletizm branşında temsil etmek olan 17 yaşındaki engelli lise öğrencisi Hamza Güleç'in spor yapabilmesi için gereken 250 bin liralık protez için yardım kampanyası başlatıldı. İlk bağışı ise Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık yaptı.

Küçük yaşta dizlerinden itibaren bacakları kesilen ve 4 yaşından beri protez kullanan 17 yaşındaki lise öğrencisi Hamza Güleç, gündelik hayatta kullandığı protezleri spora uygun olmadığı için milli sporcu olma hayalini gerçekleştiremiyor. En büyük hayali Usain Bolt gibi bir sporcu olup Türkiye'yi paralimpik olimpiyatlarda temsil etmek olan Güleç için Zeytinburnu Belediyesi öncülüğünde bir kampanya başlatıldı.

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Zeytinburnu Semt Polikliniğinin açılışında konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, 17 yaşındaki genç için kampanya başlattıklarını ve Hamza'yı kısa sürede spor yapabilmesini sağlayacak proteze kavuşturacaklarını söyledi.

"Zeytinburnu halkı olarak bir kampanya başlattık"

Engelli sporcunun hayalini gerçekleştirmek için başlattıkları kampanyaya herkesin katılımını beklediğini ifade eden Başkan Aydın, "Çok aktif bir gencimiz, spor yapıyor, demir adam diye tanımlıyorlar. Hamza'nın iki ayağı yok ama Hamza spor yapıyor, yüzüyor. İnşallah Türkiye'yi olimpiyatlarda atletizm branşında temsil etmek istiyor. 250 bin liralık bir protez var, biz belediye ve Zeytinburnu halkı olarak bir kampanya başlattık. O kampanyayla protezleri de alacağız. Hamza çalışacak, ona dua bekliyoruz. Hem dualarımızla hem de maddi desteklerimizle inşallah Hamza'nın yanında olacağız" dedi.

Açılışta konuşan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık da, Başkan Aydın'ın çektiği fotoğrafların satışından el ettiği yaklaşık 25 bin liralık geliri Kızılay'a bağışladığını ancak Kızılay olarak engelli gencin proteze kavuşması için bu parayı kampanyaya vereceklerini açıkladı.

"Çocukluğumdan beri koşmayı istiyorum"

Hayalinin gerçekleşmesi için başlatılan kampanyanın kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Hamza Güleç, "Gerçekten çok teşekkür ederim, çok sevindim. İnşallah daha nice bana destek veren inanan kişiler çıkar. Hayalim Türkiye'yi paralimpik olimpiyatlarda atletizm branşında temsil etmek, çocukluğumdan beri koşmayı istiyorum. Koşanlara bakmak bana keyif veriyor. Bugün bana çok güzel bir müjde verdiler, gerekli desteği sonuna kadar vereceklerini söylediler" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim