• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Engelli Dernekleri ’Özel Çocuklar Spor Kompleksi’ İstiyor

Engelli Dernekleri ’Özel Çocuklar Spor Kompleksi’ İstiyor
Samsun'da engelli dernekleri bir araya gelerek özel gereksinimli çocukların yaz-kış yararlanabilecekleri bir proje için çalışmalara başladı.

Samsun'da engelli dernekleri bir araya gelerek özel gereksinimli çocukların yaz-kış yararlanabilecekleri bir proje için çalışmalara başladı.

Samsun'da faaliyet gösteren engelli dernek ve sivil toplum kuruluşları Samsun Engelliler Federasyonu çatısı altında bir araya gelerek, özel eğitime ihtiyacı olan çocukların eğitim ve rehabilitasyonlarını yapabilmeleri için "Samsun Özel Çocuklar Spor Kompleksi" adında bir projeyi desteklediklerini açıkladılar.

BAKAN KILIÇ VE MİLLETVEKİLLERİNE PROJE ANLATILACAK

Toplantıya katılan Samsun Engelliler Federasyonu Başkanı Mehmet Akbulut, Eğitim Gençlik Engelliler ve Spor Derneği Başkanı İbrahim Kurt, Samsun Engelli Kadınlar Derneği Başkanı Selma Gündoğdu, Türkiye Beyazay Derneği Samsun Şubesi Başkan Vekili Veysel Köroğlu, Samsun Otizmli Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ersoy, Samsun Görme Engelliler Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kayan, bu projeye Samsun'da son derece ihtiyaç olduğunu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Samsun milletvekillerine bu projenin gerçekleşmesi için girişimde bulunacaklarını belirttiler. Ondokuz Mayıs Zihin Engelli Çocuklar Koruma ve Araştırma Derneği Başkanı Prof. Dr. Lütfi İncesu, OMÜ öğretim görevlisi Meryem Gezer Sevinç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gelişimsel Eğitim Uygulama Merkezi Uzman Fizyoterapist Sema Gültürk ve Milli Eğitim Bakanlığı Altınkum Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü İrfan Yetik'in birlikte tasarladıkları 2 katlı, içinde engelliler için özel olarak yapılmış 2 adet havuz, 2 adet genel amaçlı spor salonu, kafeterya, bahçesinde minyatür halı sahası bulunan projenin çizim hazırlıkları tamamlanarak yetkili mercilere sunulması planlanıyor.

"BU PROJE DİĞER BÖLGELERE DE ÖRNEK OLABİLİR"

Toplantıda konuşan Ondokuz Mayıs Zihin Engelli Çocuklar Koruma ve Araştırma Derneği Başkanı Prof. Dr. Lütfi İncesu, özel eğitim gerektiren çocukların sosyal ve fiziksel faaliyetlere son derece ihtiyacı olduğunu söyledi. Sadece özel eğitim gerektiren çocukların ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için Samsun'da yeterli bir tesis bulunmadığını ifade eden İncesu, ergonomisi bu çocuklara uygun olmayan normal bireylere yönelik hazırlanmış tesislerde yetersiz imkanlarla bu ihtiyaçların karşılanmaya çalışıldığını belirtti. Karadeniz Bölgesi'nin engelli oranı en yüksek bölgelerden olduğunu söyleyen İncesu, böyle bir tesisin Samsun'a kazandırılmasının pilot bir uygulama projesi olarak diğer bölgelere de örnek olacağını belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim