• BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Engelli çocuklarıyla sokağa atıldı

Engelli çocuklarıyla sokağa atıldı
Diyarbakır'da engelli iki çocuğu ile birlikte yaşadığı evde çöp biriktirdiği gerekçesiyle ev sahibi tarafından sokağa atılan ve bir haftadır sokakta...

Diyarbakır'da engelli iki çocuğu ile birlikte yaşadığı evde çöp biriktirdiği gerekçesiyle ev sahibi tarafından sokağa atılan ve bir haftadır sokakta yaşayan kadının dramı yürek burkuyor. Komşuları, mağdur kadının engelli kızının her akşam kötü niyetli kişiler tarafından götürülüp, sabah yeniden sokağa getirildiğini belirterek, aileye yardım edilmesini istiyor.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde kiracı olduğu evde biri kız, iki engelli çocuğu ile birlikte yaşayan 65 yaşlarındaki Saliha Bayram, çöp biriktirdiği gerekçesiyle ev sahibi tarafından sokağa atıldı. Kimsesi olmayan ve bir haftadır sokakta yaşam mücadelesi veren ailenin dramı yürek burkuyor. Komşuları, düşkün ailenin engelli kızının her akşam kötü niyetli kişiler tarafından alınıp, sabahları geri getirildiğini de ileri sürerek, aileye yardım edilmesini istiyor.

"Her akşam taksi kapıya geliyor"

Aynı sokakta ikamet eden Ayşe Töre, her akşam bir taksinin gelip engelli kızı alıp götürdüğünü belirterek, "Kızı gelip götürüyorlar. Hepimizin namusu birdir. Hepimizin şerefi birdir. O bizim kızımızdır, kadın da annemizdir. Hiçbir şey istemiyoruz ona bir ev versinler, yardım etsinler. Bu halden çıkartsınlar. Kızın zekası biraz geri. Her akşam taksi kapıya geliyor. Kızı götürüyorlar. Annesi bıçakla, taşla saldırıyor onlara. Ben bu mahallede yaşıyorum. Allah için şahidim. Yardımcı olun, onlara bir kapı açın" dedi.

Yetkililer topu birbirine atıyor

Konu ile ilgili olarak yetkilileri aradığını ama kimsenin gelmediğini ifade eden Müşerref Ülker, "İki kamyon kadar çöp toplamış. Kim olsa çıkarır. Ben ev sahibinde bir suç görmüyorum. Yetkilileri aradım herkes topu birbirine atıyor. En son Kaymakamı arayın, emniyeti arayın dediler. Gelmiyorlar. Zabıtalar da iki gündür gelip bakıyorlar, gidiyorlar. Çocukları da zihinsel engelli olduğu için bu durum herkesi rahatsız ediyor. Dün akşam burada sanki bir fırtına koptu. Çocuklar herkese saldırıyor. Mahalleli korkudan sokağa giremiyor. Aile bir haftadır sokakta yatıyor. Kimse sahip çıkmıyor. Mahalleli olarak, insan olarak istiyorum ki bu kadına sahip çıkılsın. Onları bir yere yerleştirsinler. Ne halde olduğunu görüyorsunuz. El uzatmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Yetkililer ise ailenin durumu incelenerek, gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Engelli çocuklarıyla sokağa atıldı

Engelli çocuklarıyla sokağa atıldı

Engelli çocuklarıyla sokağa atıldı

Engelli çocuklarıyla sokağa atıldı

Engelli çocuklarıyla sokağa atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim