• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Engelli çocuğu sahiplenen annenin sözleri duygulandırdı

Engelli çocuğu sahiplenen annenin sözleri duygulandırdı
Üç çocukları bulunmasına rağmen engelli bir çocuğun koruyucu ailesi olan Kayserili Tamer ailesi, koruyucu aileliği "Bu duygu anlatılmaz, yaşanır" sözleriyle ifade ediyor.

Kayseri'de, Fatma Tamer, üç çocuk annesi olmasına rağmen hem zihinsel hem de fiziksel engelli bir çocuğun koruyucu anneliğini yapıyor.

Şu anda 8 yaşında olan Filiz'in 4 yıldır koruyucu anneliğini üstlenen Tamer, koruyucu aileliği "Bu duygu anlatılmaz, yaşanır" sözleriyle ifade ediyor.

Tamer, Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden evine getirdiği, yürüyemeyen, konuştuğu anlaşılamayan Filiz'in günden güne büyümesine ve sağlığının düzelmesine şahitlik ediyor.

Fatma Tamer, bir an olsun yerinde duramayan Filiz'in bir gün iyi bir meslek sahibi olup evlendiğini de görmek istiyor.

Koruyucu anne Tamer, biri kız, iki erkek üç çocuğu olduğunu, kız çocuklarını çok sevdiğini, bu nedenle yıllardır bir kız çocuğu alıp onu büyütmeyi istediğini söyledi.

Daha önce koruyucu ailelik hakkında bilgi sahibi olmadığını belirten Tamer, çocukları büyüyünce ailesini de ikna ederek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün kapısını çaldığını anlattı.

"Evimize onunla neşe geldi"

Filiz ile evlerine neşe geldiğini dile getiren Tamer, sevgi ve sabırla insanın üstünden gelemeyeceği hiçbir şeyin olmadığını vurguladı.

Kızıyla birbirlerine çok alıştıklarını aktaran Tamer, şöyle devam etti:

"Filiz bana sarıldı ben de Filiz'e sarıldım. Sanki hiç çocuğum yokmuş gibiydi o da bir anne kucağı arıyormuş gibiydi. Birbirimize öyle bağlandık ki ne o bensiz ne de ben onsuz durabilirim. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü de ara ara ziyaretler düzenliyor. Onlar da Filiz'deki değişimi fark ettiler. Sütüne sürekli keçiboynuzu tozu kattım ama ona çikolatalı diye içiriyordum. Artık büyüdü, inanmıyor pek. Günlük bıldırcın yumurtası yediriyorum. Zeka gelişimi için ceviz yediriyorum. Hobi bahçemiz var, Filiz'i buraya götürüyorum. Ona bisiklet aldık, bunun da hareket etmesine faydası oldu. Toprakla oynuyor, ona iyi geliyor. Filiz'i alıp evimize getirene kadar çevreme hiç söz etmedim. Kimsenin etkisi altında kalmak istemedim. Evimize gelince de çevremdeki herkes benden daha çok sevdi onu. Anneanne, babaanne, teyzeler, arkadaşlarım herkes onu çok seviyor. Koruyucu ailelik anlatılmaz, yaşanır. Başka bir çocuğu kendi çocuklarından bile üstün seveceğini insan düşünemiyor."

Koruyucu baba Mehmet Tamer de önceleri eşinin koruyucu ailelik fikrine karşı olduğunu ancak il müdürlüğünde Filiz'i görünce çok ısındığını belirtti.

Tamer, "Bana 'Babacığım' diyor, ben de yorgunluk filan kalmıyor. Geç kalınca 'Özledim baba' diyor. Önce sevgi olması lazım koruyucu ailelik için." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim