• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Engelli baba ile oğlunun maaşı kesildi

Engelli baba ile oğlunun maaşı kesildi
Küçükçekmece'de yaşayan yüzde 72 engelli Metin Ateş ve 11 yaşındaki oğlu yüzde 88 engelli Çetin Ateş'in engelli aylıkları yardım aldıkları gerekçesi...

Küçükçekmece'de yaşayan yüzde 72 engelli Metin Ateş ve 11 yaşındaki oğlu yüzde 88 engelli Çetin Ateş'in engelli aylıkları yardım aldıkları gerekçesi ile kesildi. Baba Metin Ateş, kamu kurumlarından aldığı 100-200 liralık yardımın gelir kabul edildiğini ve engelli aylıklarının bu yüzden kesildiğini söyledi. Sosyal Hizmetler Vakfı ise evde bakım ücreti, engelli maaşı ve çeşitli yardımlar almasına rağmen, şahsın farklı kurumlara yardım için başvurduğunu, sosyal hizmet anlayışını istismar ettiğini söyledi. Sistemin, alınan yardımları gelir kabul ettiği için maaşın otomatik kesildiğini belirtti.

Metin Ateş kalp, astım, boyun fıtığı gibi hastalıkları nedeniyle çalışamaz durumda. Yüzde 72 oranında engelli. Oğlu 11 yaşındaki Çetin Ateş'in ise Akdeniz anemisi, Akdeniz ateşi, zihinsel bozukluk, çölyak, epilepsi gibi birçok rahatsızlığı var. Onun engellilik oranı ise yüzde 88. Metin Ateş'in eski eşi Çetin'i bırakarak evi terk etmiş. Metin Ateş de Gürcistan uyruklu bir kadınla evlenmiş.

Hastalıkları nedeniyle çalışamaz durumda olan Metin Ateş ve sürekli yatakta olan Çetin Ateş'e bağlanan engellilik maaşı bu ay kesildi. Gerekçe olarak ise aldığı yardımların miktarı gösterildi. Engellilik maaşlarının yanı sıra yeşil kartları da iptal edildi. Bu sebeple, aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve ameliyat olan eşine, 6 bin 500 lira fatura çıkarıldı. Bu parayı ödeyecek durumu bulunmayan Metin Ateş, yetkililerden kendisine yardım edilmesini bekliyor.

Metin Ateş, yaşadıklarını da şöyle anlatıyor: "Sağlık güvencemiz olmadığı için hastaneden bize taahhütname imzalattılar. 6 bin 500 lira ödememiz gerekiyormuş Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne. Çünkü sağlık güvencemi iptal ettiler. Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile görüştüğümde, orası diyor ki; "2-3 ayda bir aldığın 100-200 lira geliyor sayılıyor." Bunu gelir sayıyorlarmış. Hem oğlumun hem benim engelli maaşımızı ve sağlık güvencemizi iptal ettiler"

Oğlunun ve kendisinin sağlık durumundan da bahseden Metin Ateş, "Oğlumun zihinsel hastalığı ve epilepsi vardı. Sonra git gide başka hastalıklar da çıktı. Akdeniz ateşi denilen bir hastalık, Akdeniz anemisi ve çölyak çıktı. Bu çocuğun diyete girmesi gerekiyor çölyak nedeniyle. Birçok masrafı çıkıyor. Hem çocuğumun hem benim engelli maaşım iptal oldu. Üstelik sağlık güvencemiz de iptal oldu. Bende de kalp rahatsızlığı, astım var. Boyun fıtığı var. Yüzde 72 engelli raporum var. Ağır işlerde çalışamıyorum. Hasta oludğum için işe de almıyorlar" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da seslenen Ateş, "Suriyelilere yapılan yardımı bize çok görüyorlar" diye sitem etti.

SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI: ŞAHIS, BİRÇOK YERDEN YARDIM ALIYOR

Metin Ateş ve oğlunun engelli maaşlarının kesilmesine ilişkin bilgi veren Küçükçekmece Sosyal Yardımlaşma Vakfı yetkilileri, Metin Ateş'in sosyal yardım anlayışını istismar ettiğini söyledi. Şahsın bakım ücreti, iki ayrı engelli maaşı ve belediyeden sosyal yardım almasına rağmen, farklı illerde ve ilçelerde sık sık yardım başvurusu yaptığını vurguladı. Metin Ateş'in medyayı da kullanarak hem derneklerden hem de yardımseverlerden yardım aldığını anlatan yetkililer, sistemin kamu kurumlarından alınan yardım miktarını otomatik hesapladığını ve belli bir miktarın üzerine çıkınca da maaşların kesildiğini söyledi. Bazı kişilerin hem devleti hem de yardımseverlerin duygularını istismar ettiğini vurgulayan yetkililer, Metin Ateş'in de sayfalarca yardım aldığına dair belge olduğunu kaydetti.

Engelli baba ile oğlunun maaşı kesildi

Engelli baba ile oğlunun maaşı kesildi

Engelli baba ile oğlunun maaşı kesildi

Engelli baba ile oğlunun maaşı kesildi

Engelli baba ile oğlunun maaşı kesildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim