• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Engelli Annesinden Yürek Yakan Dua

Engelli Annesinden Yürek Yakan Dua
Manisa'da, otizmli bir hastanın annesi olan Arife Güngör, engelli annesi olmanın "benden önce yavrum ölsün" diye dua edecek kadar çaresiz ve acı çekmek...

Manisa'da, otizmli bir hastanın annesi olan Arife Güngör, engelli annesi olmanın "benden önce yavrum ölsün" diye dua edecek kadar çaresiz ve acı çekmek olduğunu söyledi.

Manisa Otizm Derneği tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle polis evinde bir program düzenlendi. Otizmli çocuklar ve ailelerinin bir araya geldiği programa; Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu, "Otizm anlatılmaz yaşanır" dedi.

Otizmli çocuklarla beraber olalım istediklerini belirten Şeranoğlu, şöyle konuştu: "Manisa protokolümüz bizi bu anlamda yalnız bırakmadı. Otizm dünyada her 68 çocuktan birinde görünüyor. Biz sadece çocuklarımızla yaşadıklarımızı görüp empati kurmanızı, kurumlar ve ortamlarda yanımızda olmalarını istiyoruz. Biz onları hep meleklerimiz diye sevdik. Bizle konuşmasalar da aynı dili kullanmasa da onları anlamak o küçük yüreklerindeki sevgileri kendi dünyalarındaki fırtınaları sessiz çığlıkları bize aktarmasalar da biz onları hep seveceğiz. Onlarla yaşamayı, onların gözünden bakmayı, onlar gibi düşünmeyi bu dünyada farkındalıklar ile yaşamayı biz sizlerden öğreneceğiz. Türkiye birincisi olan ve Manisa'da bize gurur yaşatan, otizm konusunda sıkıntı yaşadığımız dönemde kapılarını kapatan kurumlara inat şampiyon olan Mustafa Çağrı Çekim'i de tebrik ediyorum. Otizmliler bir şey yapamaz dendiğinde Mustafa Çağrı aklımıza gelsin. İyi bir eğitim, sabır ve anlayışla neler yapılabileceğinin en güzel örneğidir."

"BENDEN ÖNCE YAVRUM ÖLSÜN" DİYE DUA EDECEK KADAR ÇARESİZ VE ACI ÇEKMEKTİR"

Programda 20 yaşında otizm hastası bir gencin annesi olan Arife Güngör'ün yaptığı konuşma duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu. Güngör, engelli annesi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Engelli annesi olabilmeyi kabul edebilmek tüm hayatından vazgeçmektir. Diğer engelli anneler ile el ele verebilmektir. Engelli annesi olmak, sınırsız paran olsa da çare bulamamaktır. Engelli annesi olmak, diğer insanların bakışları altında karıncalar kadar küçülüp ezilmektir. Engelli annesi olmak babalar dahil yanında hiç kimse olmadan dağlar gibi her şeye göğüs gerebilmektir. Engelli annesi olmak "benden önce yavrum ölsün" diye dua edecek kadar çaresiz ve acı çekmektir. Benim yetkililerden tek isteğim; sınırlama olmaksızın engelli ailelere maddi rahatlık getirilmesi ve rehabilitasyon merkezlerinde çocuklarımıza gerçekten uzman kişiler tarafından hayatın zorluklarını yerine getirebilecek yeterliliğe erişebilmesi konusunda eğitim verilmesidir. Lütfen artık sesimiz duyulsun. Unutmayalım ki, her zaman engelli doğulmaz. Sonradan hepimizin başına gelebilir."

Program sonunda Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İzmir'de yapılan Türkiye Özel Olimpiyatlarında yüzmede 50 metrede Türkiye birincisi ve 50 metre sırtta yüzmede Türkiye ikincisi olan Mustafa Çağrı Çekim'e plaket takdim etti.

Engelli Annesinden Yürek Yakan Dua

Engelli Annesinden Yürek Yakan Dua

Engelli Annesinden Yürek Yakan Dua

Engelli Annesinden Yürek Yakan Dua

Engelli Annesinden Yürek Yakan Dua

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim