• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Engellerini sanatla aştılar

Engellerini sanatla aştılar
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bulunan özel bir bakım merkezinde kalan zihinsel engelli vatandaşlar resim ve seramik üzerine yaptıkları etkinlikler ile...

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bulunan özel bir bakım merkezinde kalan zihinsel engelli vatandaşlar resim ve seramik üzerine yaptıkları etkinlikler ile engellerini aşıyorlar.

Çaycuma ilçesindeki özel bir bakım evinde kalan zihinsel engellilerden oluşan 16 kişilik ekip, resim ve seramik üzerine yaptıkları etkinlikler ile engellerini aştılar. Projeyi yürüten Resim Seramik Öğretmeni olan Leyla Dombaycı, 7 aydır süren çalışmanın büyük katkı sağladığını ifade etti. Dombaycı, "Yaklaşık 7 aydan beri engelli kardeşlerimiz ile resim ve seramik üzerine etkinlikler yapmaktayız. Bu noktada kardeşlerimin resim ve seramik konusunda başarılı ve yetenekli olduklarını fark ettim. Aynı zamanda resim atölyesine geldikleri zaman psikolojik ve ruhsal yönden büyük bir rahatlama içerisinde olduklarını gelişme içerinde olduğunu fark ettim ve bunun bir projeye dönüşmesini gerektiğini düşündüm. Kurum müdürümüz Özkan bey ile görüştüm kendisi de projeye sıcak baktı. Daha sonra bunu projeye dönüştürme kararı aldık.Engelli olan vatandaşlarımızın arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi İktisat bölümünü okuyup bitirmiş olan bir ağabeyimiz var. 3 kez üniversiteyi kazanmış bir kızımız var. El sanatları örgü ve nakış konusunda çok başarılı bir ablamız var ve etkinliklerimiz şuanda çok güzel gidiyor. Bu projenin amacı, buradaki zihinsel engelli kardeşlerimizin sanat konusunda çok başarılı olduklarını ben herkese ve her ülkeye, dünyaya göstermek istiyorum. Bu insanlar psikolojik ve ruhsal anlamda çok büyük gelişmeler gösteriyorlar. Bu benim için ayrı bir özellik, bu projenin dünyada tek olması benim için ayrı bir değer katıyor. Bu insanları topluma kazandırıp yurtiçi ve yurtdışında sergiler açma konusunda elimden geldikçe ben mücadele edeceğim. Burada yapılan resimlerle ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir ve yurtdışında sergi açmayı düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bakım evinde kalan Ceylan Arslan ise "Burada resim yapmayı hepimiz çok seviyoruz. İyi geliyor, bize moral veriyor. Boş vakitlerimizde buraya geliyoruz. Burada faaliyetler yapılıyoruz" dedi.

Engellerini sanatla aştılar

Engellerini sanatla aştılar

Engellerini sanatla aştılar

Engellerini sanatla aştılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim