• BIST 9524.59
  • Altın 2489.506
  • Dolar 32.5116
  • Euro 34.7321
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Engelleri Aşmak İçin Dans Ettiler

Engelleri Aşmak İçin Dans Ettiler
Adana'da faaliyet gösteren 8 dans okulu ilk defa bir sosyal sorumluluk projesi altında toplanarak "Engelleri Aşmak İçin Dans Et Adana" gecesinde bir araya geldi.

Adana'da faaliyet gösteren 8 dans okulu ilk defa bir sosyal sorumluluk projesi altında toplanarak "Engelleri Aşmak İçin Dans Et Adana" gecesinde bir araya geldi.

Adana iş dünyası ve cemiyet hayatının katıldığı "Engelleri Aşmak İçin Dans Et Adana" gecesinde dansçılar davetliler ve engelli bireylerle dans etti. Gecenin tüm geliri Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği'ne bağışlanacak.

Farklı dans türlerini aynı sahnede buluşturan gruplar renkli görüntüler sergilerken, gösteriye yaklaşık 600 kişi katıldı, dansçılara ve engellilere danslarında eşlik etti.

Bir eğlence mekanında düzenlenen gecede konuşan Ümit Hür Yaşar, "İnsanlara dans tutkusunu aşılarken, engellilerin sorun ve sıkıntılarına karşı duyarsız kalamazdık. Arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıda neler yapabileceğimizi konuştuk ve sonuçta da böylesine güzel bir gece ortaya çıktı. Katkı veren tüm dansçı arkadaşlarıma ve geceye katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bundan sonraki dönemlerde de bu tür organizelerin sürekliliği için sahneye çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği adına konuşan Esin Parlak ise şunları söyledi:

"Elbette herkesin asli görevlerinden birisi engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalara destek vermek, onlarla sürekli iletişim halinde olabilmek ve onlara yaşamı sevdirecek oluşumların içerisinde yer almaktır. Bu proje dansçı arkadaşlarla konuşurken birden ortaya çıktı. Bu etkinliğin içerisinde bulduk kendimizi. Spontane gelişen bir konunun sahnede son bulmasının engellilerin yaşamları için önemli bir dönüm noktası haline geldiğini de biliyoruz. Ancak sonuç hepimiz için gelecek yaşamlarımızda önemli etki yaptı."

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de davetlerinden dolayı Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği'ne teşekkür ederek "Belediye olarak her zaman engellilerin yanında oluyoruz olmaya da devam edeceğiz. Engelliler için ilk kez biraraya gelen tüm dans okulu temsilcilerini de kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Ritmo Latino, Adana Dans Akademi, Çufak Spor Kulübü, La Noche Dans ve Sanat Okulu, Nova Müzik ve Sanat Merkezi, Tango Akdeniz Dans Okulu, Adana Dance Salon ve Erol Güncek Akadami'nin dansçılarıyla birlikte katıldığı geceye Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, BPW Adana Kulübü Başkanı Ayça Katlav, Adana İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Gergin, Kadın Girişimciler Derneği Adana Şube Başkanı Birsen Uçar, DOHAYKO Adana Şube Başkanı Mete Betin, Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Sürenler, Engelli Bireylere Meslek Edindirme Derneği Başkanı Sabiha Taciser ile çok sayıda davetli katılarak engellilere destek oldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim