• BIST 8766.62
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Engeller Aile Eğitim Programı İle Aşılıyor

Engeller Aile Eğitim Programı İle Aşılıyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Aile Eğitim Programı" kapsamında engelli bireyler ve ailelerine özel olarak verilen eğitimler,...

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Aile Eğitim Programı" kapsamında engelli bireyler ve ailelerine özel olarak verilen eğitimler, tüm hızıyla sürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı tarafından her ay düzenli olarak engelli bireylere sahip ailelere verilen eğitim, yeni yılda da devam ediyor. Rıfat Argün Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitim semineri, toplam 98 engelli ailesinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Seminerde Engelliler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdür Vekili ve Sosyal Hizmet Uzmanı Manolya Karaoğlan, "Engelli Hakları ve Yasal Mevzuat" konuları ile ilgili bilgileri ailelerle paylaşırken, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilere sunulan hizmetler hakkında da katılımcılara bilgi verdi.

Aynı zamanda eğitim seminerinde otizmli çocukların gelişimsel özellikleri hakkında Uzman Psikolog Nilgün Gizem Göçtü tarafından çeşitli bilgiler verilirken, aile içerisinde yaşanan psikolojik sorunlar ve çözüm önerileri de ele alındı.

Daha önce ağız ve diş sağlığı, cinsel eğitim gibi konularda da engelli ailelerini bilinçlendiren Büyükşehir Belediyesi, son seminerinde otizm konusuna dikkat çekti. Toplumda engellilere karşı farkındalık yaratmanın önemine işaret eden uzmanlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nde verilecek hizmetleri engelli aileleriyle paylaştı. Aile Eğitim Programı kapsamında süren eğitim seminerinde, engelli ailelerinin merak ettikleri konular, uzmanlar tarafından cevaplandırılırken, eğitimlerin yeni yılda da tüm hızıyla süreceği bildirildi.

Engeller Aile Eğitim Programı İle Aşılıyor

Engeller Aile Eğitim Programı İle Aşılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim