• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Enerya’dan Kışa Hazırlık Hatırlatması

Enerya’dan Kışa Hazırlık Hatırlatması
Hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte Antalya'da kombiler yavaş yavaş yanmaya başladı.

Hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte Antalya'da kombiler yavaş yavaş yanmaya başladı. Kışa girerken önemli hatırlatma Enerya Antalya Bölge Müdürü Mürsel Parlak'tan geldi.

Enerya Antalya'nın kışa hazır olduğunu belirten Parlak, Antalya'da üzücü olaylarla karşılaşmamak için doğal gaz kullanıcılarının tedbir almaları, doğal gaz kullanımına geçmeden önce baca ve kombi bakımlarını mutlaka yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Doğal gaz kullanımında hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Enerya Antalya tatsız, renksiz, kokusuz olması nedeniyle "sessiz katil" diye tanımlanan karbonmonoksitin, yapısında karbon bulunan fosil yakıtlarda, tam yanmama nedeniyle ortaya çıkarak zehirlenmelere yol açtığını önemle belirtip, lodosun etkili olduğu günlerde doğal gaz abonelerimizin dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı.

Enerya Antalya Bölge Müdürü Mürsel Parlak, temel kurallara uyularak kullanımı durumunda doğal gazın çok güvenilir bir yakıt olduğunu söyledi. Enerya Antalya olarak, 872 kilometre alt yapı ağıyla, 43 bin 624 BBS aboneye doğal gaz'ı güvenle ulaştırdıklarını da belirtti.

HAVALANDIRMA MENFEZLERİNİZİ ASLA KAPATMAYIN

Mürsel Parlak, en sık tekrarlanan hataları anlatarak doğalgaz kullanıcılarını uyardı.

Parlak, "Ortam havasını tamamlayan havalandırma menfezlerinin kapatılmış olması, bacalarda ve duman kanalında oluşan deformasyonların tespit edilip sorunların yetkili kişilerce giderilmeyip, yetkisiz firmalarca yapılması en büyük hataların başında geliyor. Havalandırma menfezlerinin asla kapatılmaması gerekiyor. Güvenli doğal gaz kullanımı için ayrıca, bacalı cihazların baca temizliğinin yılda bir kez yetkili baca temizleme firmalarına yaptırılmalı" dedi.

Parlak, kombi, şofben, soba ve kazan gibi yakıcı cihazların baca sensörlerinin mutlaka çalışıyor olmasının şart olduğunu dile getirerek, yakıcı cihazların bakımlarının yetkili firmalarca yılda bir kez bakım yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

ONAYSIZ YAPILAN MÜDAHALELER SONUCUNDA GELEN TEHLİKE

Mürsel Parlak, tesisatlara onaysız yapılan müdahaleler sonucunda kullanıcıların risk aldığını belirterek, Enerya Antalya'nın izni olmadan tesisatlara hiçbir şekilde kimseye müdahale ettirilmemesi gerektiğini söyledi. Tesisatlarda veya yakıcı cihazlarda yapılacak değişiklik öncesinde mutlaka kullanıcıların, 444 8 429 çağrı merkezini aramalarını veya abone merkezlerine gelerek bilgi vermelerinin şart olduğunu anlatan Parlak, değişiklik sonucunda yapılan işleme onay vermeden gaz kullanımına geçilmemesi gerektiğini önemle vurguladı.

DOĞAL GAZ ACİL 187

Mürsel Parlak, ortamda doğal gaz kokusu hissedilmesi durumunda, ortamın havalandırılarak sayaç vanasının kapatılıp hiçbir müdahale yapmadan 187 Doğal Gaz acil hattına bilgi vermeleri gerektiğini bildirdi. 187 Doğal Gaz Acil olarak, 3 ekip ile her an ihbara ulaşmaya hazır olduklarını dile getirip, Antalya'nın en uzak mesafesine bile 15 dakikanın altında ulaşabildiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim