• BIST 9798.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Enerya’dan Doğalgazda Kışa Hazırlık Hatırlatması

Enerya’dan Doğalgazda Kışa Hazırlık Hatırlatması
Hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte Aydın'da kombiler yavaş yavaş yanmaya başladı.

Hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte Aydın'da kombiler yavaş yavaş yanmaya başladı.

Kışa girerken önemli hatırlatma Enerya Aydın İşletme Müdürü Osman Ersöz'den geldi. Enerya Aydın'ın kışa hazır olduğunu belirten Ersöz, Aydın'da üzücü olaylarla karşılaşmamak için doğal gaz kullanıcılarının tedbir almaları, doğalgaz kullanımına geçmeden önce baca ve kombi bakımlarını mutlaka yaptırmaları gerektiğini söyledi

Doğalgaz kullanımında hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Enerya Aydın; tatsız, renksiz, kokusuz olması nedeniyle "sessiz katil" diye tanımlanan karbon monoksitin, yapısında karbon bulunan fosil yakıtlarda, tam yanmama nedeniyle ortaya çıkarak zehirlenmelere yol açtığını önemle belirtip, lodosun etkili olduğu günlerde doğalgaz abonelerimizin dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı.

Enerya Aydın İşletme Müdürü Osman Ersöz, temel kurallara uyularak kullanımı durumunda doğal gazın çok güvenilir bir yakıt olduğunu söyledi. Enerya Aydın olarak, 357 Km alt yapı ağımızla, 71 bin aboneye doğal gaz'ı güvenle ulaştırdıklarını da belirtti.

HAVALANDIRMA MENFEZLERİNİZİ ASLA KAPATMAYIN

Osman Ersöz, en sık tekrarlanan hataları anlatarak doğalgaz kullanıcılarını, şöyle uyardı: "Ortam havasını tamamlayan havalandırma menfezlerinin kapatılmış olması, bacalarda ve duman kanalında oluşan deformasyonların tespit edilip sorunların yetkili kişilerce giderilmeyip, yetkisiz firmalarca yapılmasının en büyük hataların başında geldiğini belirterek, havalandırma menfezlerin asla kapatılmaması gerektiğini hatırlattı."

Ersöz, "Güvenli doğal gaz kullanımı için ayrıca, bacalı cihazların baca temizliğinin yılda bir kez yetkili baca temizleme firmalarına yaptırılmalı." dedi. Kombi, şofben, soba ve kazan gibi yakıcı cihazların baca sensörlerinin mutlaka çalışıyor olmasının şart olduğunu dile getirerek, yakıcı cihazların bakımlarının yetkili firmalarca yılda bir kez bakım yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

ONAYSIZ YAPILAN MÜDAHALELER SONUCUNDA GELEN TEHLİKE

Osman Ersöz, tesisatlara onaysız yapılan müdahaleler sonucunda kullanıcıların risk aldığını belirterek, Enerya Aydın'ın izni olmadan tesisatlara hiçbir şekilde kimseye müdahale ettirilmemesi gerektiğini söyledi. Tesisatlarda veya yakıcı cihazlarınızda yapacağınız değişiklik öncesinde mutlaka kullanıcıların, 444 8 429 çağrı merkezimizi aramalarını veya abone merkezlerimize gelerek bilgi vermelerinin şart olduğunu söyleyip, değişiklik sonucunda yine ekiplerimizin gelerek yapılan işleme onay vermeden gaz kullanımına geçilmemesi gerektiğini önemle vurguladı.

DOĞAL GAZ ACİL 187

Osman Ersöz, ortamda doğal gaz kokusu hissedilmesi durumunda, ortamın havalandırılarak sayaç vanasının kapatılıp hiçbir müdahale yapmadan 187 Doğal Gaz acil hattına bilgi vermeleri gerektiğini söyledi. 187 Doğal Gaz acil olarak, 3 ekip ile her an ihbara ulaşmaya hazır olduklarını dile getirip, Aydın'ın en uzak mesafesine bile 15dk altında ulaşabildiklerini de ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim