• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun Afyonkarahisar’da

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun Afyonkarahisar’da
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, İslam coğrafyasında yaşanan çatışmalara ve şiddete bilim adamları ile birlikte din adamlarının...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, İslam coğrafyasında yaşanan çatışmalara ve şiddete bilim adamları ile birlikte din adamlarının çözüm üretmesi gerektiğini ifade ederek, "Niye huzurun, refahın çoğu bizde değil?" dedi.

Alaboyun, AK Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen 63. İl Danışma Meclis Toplantısı'na katıldı. Afyonkarahisar Belediyesi'ne ait sosyal tesislerde gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Hatice Özkal ile Ali Özkaya, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, ilçe, belde Belediye Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Alaboyun, Türkiye'nin coğrafi konumu üzerinden çevresinde ve dünyada yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye'nin de yer aldığı İslam ve Ortadoğu coğrafyasında yaşanan çatışmalar ve şiddetin sona ermesi için çözüm yollarının bulunması gerektiğini anımsatan Alaboyun, "Bulunduğumuz coğrafya çok farklı bir coğrafya. Bu coğrafyanın etrafına bir bakın. NATO'da dünyada 16 tane hatpoint, sıcak nokta diyorlar, çatışma noktasının 6-7 tanesi bizim çevremizde. Bunlardan biri Suriye, İran, Irak, Azarbaycan ile Ermenistan arasındaki Karabağ sorunu, bir taraftan Gürcistan ile Rusya arasında olan sorun hemen kuzeyimizde Kırım'ın ilhak edilmesi ile Ukrayna. Bir de bizim dondurulmuş sorunlarımız var Yunanistan ve Kıbrıs ile" dedi.

"KOALİSYONUN BEDELİNİ BİZ ÇOK ÖDEDİK 90'LI YILLARDA"

"Böyle bir coğrafyada siz bu ülkeyi huzur içerisinde tutacaksınız, demokratik bir şekilde tutacaksınız, refah düzeyini arttıracaksınız bunun için bu coğrafyada çok güçlü liderlere, güçlü iktidarlara ihtiyaç var" diyen Alaboyun, "7 Haziran'dan sonra iktidar olabilmenin altında çok az bir oyla 258 Milletvekili ile koalisyon kurulsun mu, kurulmasın mı? diye. Koalisyonun bedelini biz çok ödedik 90'lı yıllarda. O yüzden güçlü iktidarların varlığını hissetti vatandaşımız ve aradan 6 ay geçmeden 1 Kasım'da tek başına iktidar öngördü. Türk siyaseti ile birlikte dünya siyasetinin doğasında hep karşı çıkma var. İkili görüşmelerde sorunları birlikte giderelim diyorlar ama grup olarak karşı çıkıyor. Bunlar artık nasıl aşılacak bilemiyorum, Avrupa Birliği bu sorunu aşmış bir şekilde ama bu coğrafyada yani İslam ve Ortadoğu coğrafyasında bu sorunu aşmak için bir şeyler yapmak lazım. Yoksa bakın hakikaten üzülüyoruz çatışmaların hepsi İslam dünyasında. Suriye'de, İran'da, Irak'ta niye huzurun, refahın çoğu bizde değil de oralarda bunu artık bilim adamlarımızın, din adamlarımızın kafa yorması buna artık bir çözüm önerileri getirmesi lazım" ifadelerini kaydetti.

Toplantı Alaboyun'un açıklamalarının ardından basına kapalı olarak devam etti.

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun Afyonkarahisar’da

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun Afyonkarahisar’da

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun Afyonkarahisar’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim