• BIST 9568.86
  • Altın 2475.659
  • Dolar 32.4953
  • Euro 34.5705
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

Ener Başkanı Aksu: “Hafif Raylı Sistemle İlgili Gelişmeler Sevindirici”

Ener Başkanı Aksu: “Hafif Raylı Sistemle İlgili Gelişmeler Sevindirici”
Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi (ENER) Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, Erzurum Hafif Raylı Sistemi Projesi ile ilgili gelişmeleri olumlu ve sevindirici bulduklarını...

Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi (ENER) Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, Erzurum Hafif Raylı Sistemi Projesi ile ilgili gelişmeleri olumlu ve sevindirici bulduklarını bildirdi.

Kardelen TV'de yayınlanan "Gündem Özel" programına konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in bu konudaki açıklamalarını değerlendiren Aksu şöyle dedi: "Sayın Başkan'ın açıklamalarından anlıyoruz ki, konu Çin ziyaretinde gündeme gelmiş. İlgili firmalarla görüşmeler yapılmış. Hatta Ön fizibilite için bir proje çalışması gerçekleştirilmiş. Sayın Başkan'ın, Nisan ayı içerisinde Ulaştırma Bakanlığı'na sunacakları Projeyi önümüzdeki yıl gerçekleştirmeyi arzuladıklarına ilişkin beyanları son derece heyecan verici, sevindirici. Yıllardır gündeme gelen bu büyük hizmet konusunda hiç bu kadar somut gelişme olmamıştı. ENER tarafından da önerilip müteaddit kere kamuoyu ile paylaşılan bu önemli proje ile uydu kentlerimiz, hastanelerimiz, üniversitelerimiz, kayak tesislerimiz, otellerimiz birbirine bağlanacak. 100 bini aşkın öğrencimiz, ağır kış şartlarında duraklarda üşümekten kurtulacak; rahat, konforlu ve daha hızlı ulaşım imkânına kavuşacak. Sayın Başkanın dile getirdiği ilk etaba ilişkin güzergâh iyi düşünülmüş, isabetle tespit edilmiş. Kış turizmimiz için de hayati önem taşıyan bu proje, geleceğin büyük ve çağdaş Erzurum'una çok yakışan büyük bir yatırım olarak tarihe geçecek. Erzurum'un bunun gibi vizyon projelere ihtiyacı var. Böyle büyük projeleri başlatıp, hayata geçirenlerin adları, şehrin hizmet hafızasına nakşedilecektir. Bu, kuşkusuz hizmet ve siyaset erbabı için en büyük ödüldür. ENER'İN Bu büyük hayalini kuvveden fiile geçiren Sayın Başkana, katkısı bulunan milletvekillerine ve teknik ekibe teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim