• BIST 9645.02
  • Altın 2416.563
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8213
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Endüstriyel Kalıp Sektörü Yapısal Sorunların Çözülmesini İstiyor

Endüstriyel Kalıp Sektörü Yapısal Sorunların Çözülmesini İstiyor
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Manisa Organize Sanayi Bölgesi 4. kısımda saç kalıpçılığı ve şekillendirmesi alanında faaliyet gösteren Eksa Kalıp Sanayi...

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Manisa Organize Sanayi Bölgesi 4. kısımda saç kalıpçılığı ve şekillendirmesi alanında faaliyet gösteren Eksa Kalıp Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmasını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Vali Bektaş'a ziyaretinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Doç. Dr. Erbil Kalmış da eşlik etti.

Eksa Kalıp Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Doğan Çelik tarafından karşılanan heyete üretim müdürleri Hasan Atıl ve Murat Aral tarafından firma hakkında bilgi verildi. Daha sonra Türkiye Endüstriyel Kalıp sektörünün sorunları ve MAKİM faaliyetleri hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Sektörün yapısal sorunlarının, Türkiye'deki üniversitelerde Endüstriyel Kalıpçılık Ana bilim dalının olmayışının zorlukları; Endüstriyel Kalıpçılığın sanayileşmedeki önemi, otomotiv, beyaz eşya, elektrik, elektronik, savunma, havacılık, medikal gibi sektörlerin gelişmesine ve başarısına direkt katkılarının tam olarak bilinmemesi; Türkiye'deki kurulu, kapasite, ithalat ve ihracat rakamlarının doğru bilinmemesi; endüstriyel kalıpçılığın stratejik sektörler kapsamına alınması, desteklenmesi; sektörde kullanılan tüm makine teçhizat, yazılım, nitelikli çelik gibi yurt dışından temin edilmesinin zorlukları, Vali Bektaş'ın bölge için desteklediği endüstriyel kalıpçılığın öneminin ülke genelinde de farkındalığın arttırılması olduğu ifade edilerek çözümü gerektiği belirtildi.

Bilgilendirmenin sonunda Vali Bektaş beraberindekilerle birlikte Eksa Kalıp A.Ş. üretim tesislerini gezerek incelemelerde bulunuldu.

Endüstriyel Kalıp Sektörü Yapısal Sorunların Çözülmesini İstiyor

Endüstriyel Kalıp Sektörü Yapısal Sorunların Çözülmesini İstiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim