• BIST 9475.37
  • Altın 2505.867
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.7962
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Endüstri Meslek Liseliler Şehitleri Andı

Endüstri Meslek Liseliler Şehitleri Andı
Balıkesir Endüstri Meslek Liseliler Mezunları Derneği Başkanı Mustafa Baki Yarımdağ 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle yayınladığı mesajda "Çanakkale...

Balıkesir Endüstri Meslek Liseliler Mezunları Derneği Başkanı Mustafa Baki Yarımdağ 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle yayınladığı mesajda "Çanakkale Zaferi'ni bize emanet ve hediye ederek sadece zafer değil, batının tüm sömürgeci ülkelerinin, yüzyıllardır uzun vadeli planlar kurup bizlerden çalmak istedikleri milletimizin ve dinimizin varlığının devamını da sağlamışlardır.Peki bizler bu büyük zafere imza atan atalarımıza layık olabiliyormuyuz?"dedi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Balıkesir Endüstri Meslek Liseliler Mezunları Derneği Başkanı Mustafa Baki Yarımdağ yaptığı yazılı açıklamada "Çanakkale Zaferimiz, yakın tarihimizde ve dünya tarihinde bitti denilen Osmanlı'nın kazandığı büyük bir zaferdir. Bizler Atalarımızın kanlarıyla, şehadetleriyle kazandığı bu zaferden gurur ve onur duyduğumuzu her platformda dile getiriyoruz.Atalarımız yoksulluk içinde, bir çift çoraba bile ihtiyaç duyduğumuz ülkemizin en kara günlerinde, batının o zamanki süper güçlerine ait silahlarına, teknolojisine ve dünyaya korku sarmış ingiliz donanmasına karşı tek vücut halinde kenetlenip, işgalci düşmanları tarumar etmiştir.Yağmur gibi yağan mermilere aldırmadan, vurduğu işgalci düşman askerini sırtlayıp cehpesine götürerek büyük yücelik ve cesaret örneği gösteren kahraman dedelerimiz, düşmanının tüm askerlerini kendisine hayran bırakacak kadar asil davranış da bulunarak, savaşın sadece öldürmekten ibaret olmadığını tüm dünyaya göstermiş ve tarihe böyle geçmiştir"dedi.

Çanakkale Savaşında 250 bin şehit verildiğine dikkat çeken Yarımdağ "Çanakkale'de, her yaştan, Yürk, Arap, Boşnak, Yörük, Azeri, Laz, Çerkez, Kürt demeden coğrafyamızın her bölgesinden vatan, millet, bayrak ve ALLAH yolunda savaşmışlardır. Analarımız, bacılarımız cepheye yetişmesi için, çorap örerek, sırtında mermi taşıyarak top yekün bu zafere katkıda bulunmuşlardır. Bu şanlı zaferde tek bir askerin değil, coğrafyamızdaki her kesimin, her bireyin imzası olması net bir gerçektir.Onlar Çanakkale Zaferi'ni bize emanet ve hediye ederek sadece zafer değil, batının tüm sömürgeci ülkelerinin, yüzyıllardır uzun vadeli planlar kurup bizlerden çalmak istedikleri milletimizin ve dinimizin varlığının devamını da sağlamışlardır.Peki bizler bu büyük zafere imza atan atalarımıza layık olabiliyormuyuz? 18 Mart Çanakkale Zaferimizin 101. yılında başta kendimiz olmak üzere, herkesin bu soruya kendi vicdanında cevap bulmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim