• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Endüstri 4.0 İle Kayseri Üretimi Sınıf Atlayacak

Endüstri 4.0 İle Kayseri Üretimi Sınıf Atlayacak
Kayseri Sanayi Odası ve Siemens tarafından ortaklaşa düzenlenen "4. Sanayi Devrimi Endüstri 4.0" paneli için Siemens Türkiye İcra Kurulu Üyesi, Genel Müdür...

Kayseri Sanayi Odası ve Siemens tarafından ortaklaşa düzenlenen "4. Sanayi Devrimi Endüstri 4.0" paneli için Siemens Türkiye İcra Kurulu Üyesi, Genel Müdür Yardımcısı ve Dijital Fabrikalar Divizyonu Direktörü Ali Rıza ERSOY 20 Nisan Çarşamba günü, Kayseri Sanayi Odası Konferans Salonu'nda Kayserili sanayicilere, üniversitelerimize ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlara Endüstri 4.0'ı tanıtacak.

KÜRESEL REKABETİN KOŞULLARI DEĞİŞİYOR

İlk defa 2011 yılında Almanya'da konuşulmaya başlanan 4. Sanayi Devrimi için tüm Dünya'daki farklı endüstriler yenilenme içerisine girdi. Özellikle uluslararası piyasada rekabet kurallarını değiştireceğine inanılan bu devrim için Türkiye'de de Bilim ve Sanayi Bakanlığı bünyesinde çalışmalar başlatıldı. Niteliksiz işgücüne olan ihtiyacı asgari düzeye indireceği için, 4. Sanayi Devrimi ile birlikte ucuz işgücü maliyetleri ile birlikte Uzakdoğu'ya kayan imalat sanayisinin tekrar Avrupa ve Amerika gibi teknoloji merkezlerine geri dönmesi bekleniyor.

"ENDÜSTRİ 4.0 TÜM YAŞAMIMIZI ETKİLEYECEK"

Endüstri 4.0'ın sadece sanayiyi değil tüm sosyal yaşamı etkileyeceğine dikkat çeken Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, "Endüstri 4.0, mevcut üretim anlayışının ilerleyen teknolojik gelişmelerle birlikte yeniden şekillenmesi anlamına geliyor. Bu endüstri sayesinde daha kaliteli, daha ucuz, daha hızlı ve daha az israf yapan bir üretime kavuşmuş olacağız. Aslında bu sistem sadece sanayiye değil tüm sosyal yaşamımıza bir takım yenilikler getirecek. Gelişmiş ülkeler bu endüstriyi destekliyor ve gelecek hedeflerini Endüstri 4.0'a uygun bir şekilde planlıyorlar. Bizde üyelerimizin dünya pazarlarında yerini alabilmeleri ve gelişmiş ekonomilerle daha rahat rekabet edebilmeleri için Endüstri 4.0'ı kapsamlı bir şekilde tanıtmak istedik. Bu konuda Türkiye'de Endüstri 4.0 konusunda en bilgili ve en yetkin olduğuna inandığımız Siemens Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza ERSOY'u Kayseri'ye davet ettik. Umarım faydalı olur" dedi.

ALİ RIZA ERSOY KİMDİR?

1957 yılında Aydın'da doğan Ali Rıza Ersoy, Tarsus Amerikan Koleji'ni bitirdi. 1980'de İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Fakültesi'nden mezun olan Ersoy ardından Viyana Teknik Üniversitesi Uygulamalı Elektronik Fakültesi'nde 5 yıl boyunca Araştırma Asistanlığı yaparken aynı üniversitenin Uygulamalı Elektronik Fakültesini de bitirdi. Kariyerine İzmir'de Siemens Healthcare bölümünde Satış Mühendisi olarak başlayan Ersoy, sağlıktan bilişime birçok birimde yöneticilik yaptıktan sonra şu anda Siemens Türkiye İcra Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam ediyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim