• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Endoskopik Alın Germe Ameliyatı

Endoskopik Alın Germe Ameliyatı
Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, endoskopik alın germe ameliyatında 1 hafta sonra normal hayata dönülebildiğini söyledi.

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, endoskopik alın germe ameliyatında 1 hafta sonra normal hayata dönülebildiğini söyledi.

Endoskopik alın germe ameliyatı hakkında açıklamalarda bulunan Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, "Aslında alın germe ameliyatı olarak adlandırılan operasyon üst yüz germe ameliyatıdır. Bu operasyonda yapılan ana işlem alın ile şakak bölgesini gererek aynı zamanda kaşları da kaldırmayı sağlamaktır. Alın germe operasyonları iki teknikle gerçekleştirilir. Birinci yöntem klasik olarak geçmişten bugüne kullanılan klasik yöntem, diğeri ise çok daha yeni geliştirilmiş olan endoskopik alın germe ameliyatıdır. Klasik yöntemde saçların içinden iki şakak arasında kalan bölge kadar uzunlukta deriye kesi açılarak bu yukarı kaydırılır, fazlalıklar kesilir ve gerginleştirilmiş halde tekrar iki deri ucu dikilir. Ancak artık bu yöntem geçmişte kullanılmış bir yöntem olarak kalmıştır. Bunun yerine artık endoskopik yöntem tercih edilmektedir" dedi.

"ENDOSKOPİK ALIN GERME AMELİYATI"

Endoskopik alın germe ameliyatının nasıl gerçekleştirildiği ile ilgili de detaylı bilgiler aktaran Opr. Dr. Nazmi Bayçın, "Endoskopik alın germe ameliyatı sırasında ben 4 yerden 1,5-2 cm uzunluğunda kesiler açıyorum. Bunların 2 adedi sağ ve sol şakak bölgesinde ve 2 adedi de onların biraz üzerinde bulunuyor. Bu kesilerden bir tanesinden çapı yaklaşık olarak yarım santimetre kadar olan bir kamerayı sokuyorum. Diğer kesilerden sokulan bu operasyon için özel olarak tasarlanmış aletler yardımı ile daha önce bir kesiden içeri sokulan kameradan elde edilen görüntüler ile alın derisini kaşların alt kenarına kadar kemiklerden ayırıyorum. Bunun arkasından alında çizgilere neden olan kaslardan küçük bir bölümünü keserek onların zayıflamasını sağlıyorum. Bu işlemin ardından da alından ayrılmış olan deriyi yukarı doğru gerdirerek sabitliyorum. Bu sabitleme işlemi için birkaç değişik teknik mevcuttur. Bunlardan o an için en uygun olan biri kullanılabilir. Endoskopik alın germe ameliyatı 1,5 saat civarında sürer. Operasyonun uygun donanıma sahip bir hastanede yapılması gerekir. Genel anestezi altında gerçekleştirilmelidir. Hastanın 1 gün hastanede kalması yararına olacaktır. Operasyondan sonra sizi çok rahatsız edecek bir seviyede ağrı oluşmaz. Oluşan ağrıları da normal ağrı kesiciler kolaylıkla dindirebilirler. Ameliyat sonrasında alnınızda oluşan gerginlik hissine alışmanız biraz aman alacaktır" diye konuştu.

"İYİLEŞME DÖNEMİ NE KADAR SÜRER?"

Dr. Nazmi Bayçın, gerçekleştirilen operasyonlardan sonra ki iyileşme dönemi ile ilgili olarak da şu bilgileri aktardı: "Göz çevresinde bulunan doku çok gevşek olduğu için bu bölgede şişme ve morlukların oluşması normaldir. Morluk ve şişliklerin her hastada oluşması kaçınılmazdır. Sadece bunların derecesi her hastada farklı farklı olacaktır. İlk gün uygulanacak olan buz kompresi bu morluk ve şişliklerin en alt düzeyde oluşmasını sağlayacaktır. Bu yüzden gece uyuyana kadar bu gözün etrafına buz koymak büyük fayda sağlayacaktır. Ameliyatın ardından geçen birkaç saat içinde anestezinin etkisi geçip de kendinizi toparladığınızda artık kalkıp dolaşabilirsiniz. Operasyonun olduğu ilk gün bile çoğunlukla ihtiyaçlarınızı kendiniz görecek kadar iyi hissedeceksiniz. Bu operasyon hastayı yatağa bağlamayan bir operasyondur. Kendinize olan güveniniz ne kadar yüksekse eve gittiğinizde de ev hayatınızı yatakta değil ayakta geçirebilirsiniz. Meydana gelen morluk ve şişlikler normal olarak 1 hafta içinde yok olurlar. Bu yüzden normalde 1 hafta sonra işinize dönebilirsiniz. Ancak bu şişlik ve morarıklıklar önemli değil derseniz 4 gün sonra iş başı yapmanızda bir sakınca yoktur. Bu tercihi yapmak size kalmıştır. Bu süre sonunda uçak yolculuğu yapmanızda da bir sakınca bulunmaz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim