• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Endoskopi hemşireleri ve teknisyenleri Gaziantep’te buluştu

Endoskopi hemşireleri ve teknisyenleri Gaziantep’te buluştu
Türkiye genelindeki endoskopi hemşireleri ve teknisyenleri, Gaziantep Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bölge toplantısında bir araya geldi.

Türkiye genelindeki endoskopi hemşireleri ve teknisyenleri, Gaziantep Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bölge toplantısında bir araya geldi.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı ve Gastrointestinal Endoskopi Hemşireleri ve Teknisyenleri Derneği iş birliğinde düzenlenen Gaziantep bölge toplantısı Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryum'unda gerçekleştirildi. Gastrointestinal kanamaya yaklaşım ve uygulanan teknikler, Endoskop yıkama makinelerinde dikkat edilmesi gereken özellikler, ERCP işleminde hemşire ve teknisyenin rolü, endoskop dezenfeksiyonunda işlem basamakları, endoskopların bakımı gibi konuların konuşulduğu toplantının açılış konuşmasını yapan GAÜN Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Emre Yıldırım, "Gastroenteroloji bölümü bazı yönleriyle diğer bölümlerden farklıdır. Çünkü bizim endoskopumuz var. Endoskopi, ancak çok sıkı bir ekip çalışmasıyla yapılabilen bir işlemdir. Biz hayatımızın büyük bir kısmını endoskopide geçiririz. Ben kelimesini bırakıp "biz" diye konuşan bir bölümüz. Toplantıda Türkiye'nin farklı yerinden gelen kişilerin olduğunu görüyorum. Bu ekibin içerisinde yer almaktan oldukça mutluyum. Bilimsel açıdan son derece iyi bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Gastrointestinal Endoskopi Hemşireleri ve Teknisyenleri Derneği Başkanı Türkan Akyıldız ise, "Biz endoskopi hemşireleri ve teknisyenlerine ev sahipliği yaparak gururlandıran, katkıda bulunan GAÜN Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı'ndaki hocalarıma ve çalışan ekip arkadaşlarıma minnettarım. Bugün burada birçok konuya değineceğiz. Herkese faydalı bir toplantı diliyorum ve yeniden Gaziantep Üniversitesi'ne teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkiye genelinden birçok sayıda endoskopi hemşiresinin ve teknisyenlerinin katıldığı toplantı, yoğun ilgi gördü. Toplantı sonunda ise tüm katılımcılara sertifika verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim