• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Endonezyalı öğrencilerle tanışma toplantısı

Endonezyalı öğrencilerle tanışma toplantısı
Kırklareli Üniversitesi'nde eğitim gören Endonezyalı öğrenciler, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü'nce organize edilen ve Rektör Prof.

Kırklareli Üniversitesi'nde eğitim gören Endonezyalı öğrenciler, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü'nce organize edilen ve Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür ile Endonezya İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat'ın katılımlarıyla gerçekleştirilen tanışma yemeğinde bir araya geldi.

Etkinliğe, Kırklareli Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Ekrem Kalkan, Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Doç. Dr. Yakup Yılmaz ve Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Neriman Hocaoğlu Bahadır da katıldı.

Kırklareli Üniversitesi merkezi yemekhane binasında düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, Başkonsolos Sudradjat'ın Nisan ayında üniversitelerini ziyaret ettiğini hatırlatarak, bu görüşme sonrasında 69 Endonezyalı uluslararası öğrencinin kayıt yaptırdığını belirtti. Bunun tarihi bir dönüm noktası olduğunu dile getiren Prof. Dr. Şengörür, Kırklareli Üniversitesi'nin Endonezyalı öğrencilere aile şefkatiyle yaklaştığını ve bu öğrencilerin kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmeleri için gayret gösterdiklerine dikkat çekti. Şengörür, Endonezyalı öğrencileri üniversitelerinden mezun olduktan sonra Türkiye'nin gönüllü birer kültür elçisi olarak ülkelerine uğurlamak istediklerini söyledi. Şengörür, konuşmasının sonunda Kırklareli Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü'ne Endonezyalı öğrencilere yurt imkanı sağlama noktasındaki yardımları dolayısıyla teşekkür etti.

Endonezya İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat ise, Endonezyalı öğrencilerin Kırklareli'nde bulunmaktan ötürü çok memnun olduklarını belirterek, öğrencilerin ilk senelerde Türkçe öğrenmelerinin ve sosyal faaliyetler içinde yer almalarının önemli olduğunu söyledi. Öğrencilerin Endonezya'nın elçileri olarak burada bulunduklarını ve bu doğrultuda hareket edeceklerini ifade eden Sudradjat, bundan sonra da Endonezyalı öğrencilerin Türkiye'ye gelmeye devam etmeleri dileğinde bulundu. Sudradjat, başta Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür olmak üzere programda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yakup Yılmaz da, bu yıl 200 uluslararası öğrenciye hizmet verdiklerini ifade ederek TÖMER'in Kırklareli Üniversitesi'nin dünyaya açılan penceresi olduğunu kaydetti. Endonezya ile Türkiye arasında kültür ve inanç açısından yakınlıklar bulunduğunu da söyleyen Yılmaz, bu sebeple Endonezyalı öğrencilerin kendileri için özel olduğunu aktardı.

Programda Endonezyalı öğrenciler tarafından Kur'an-Kerim Tilaveti yapıldı. Ardından öğrenciler, kültürlerine dair geleneksel şarkılar söylediler. Ayrıca Endonezya İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat, Türkçe şarkı seslendirdi. Programın sonunda Başkonsolos Sudradjat, öğrencilerle bir toplantı yaparak merak ettikleri konulardaki soruları yanıtladı.

Etkinlik öncesinde Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, Endonezya İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat'ı makamında kabul etti. Kabülde karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu.

Endonezyalı öğrencilerle tanışma toplantısı

Endonezyalı öğrencilerle tanışma toplantısı

Endonezyalı öğrencilerle tanışma toplantısı

Endonezyalı öğrencilerle tanışma toplantısı

Endonezyalı öğrencilerle tanışma toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim