• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Endonezya’dan Adanalı iş adamlarına yatırım ve işbirliği daveti

Endonezya’dan Adanalı iş adamlarına yatırım ve işbirliği daveti
Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, Endonezya ile Türkiye arasındaki ticaret ve yatırımın üst seviyelere çıkarılması konusunda çalışmalar...

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, Endonezya ile Türkiye arasındaki ticaret ve yatırımın üst seviyelere çıkarılması konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Endonezya Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiği Ticaret Müşaviri Fahmi Aris İnnayah, Adana Ticaret Odası'nı ziyaret ederek, Başkan Atila Menevşe ile görüştü. Yönetim kurulu üyesi Cevdet Şeker ile ATO Genel Sekreter Vekili Birol Yarman'ın da hazır bulunduğu ziyaret sırasında konuşan İnnayah, Türkiye ile Endonezya arasındaki 2.8 milyar dolarlık ticaret hacminin olması gerekenin oldukça altında kaldığını söyledi.

İki ülke arasındaki ticaret hacmini 10 milyar dolar seviyelerine çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Fahmi Aris İnnayah, "Endonezya, 250 milyon olan kendi nüfusu ve bölgesinde yer alan ülkelerdeki 600 milyona hitap eden pazarıyla ürünlerinizi kolaylıkla satabileceğiniz ve yatırım gerçekleştirebileceğiniz bir ülke konumundadır. İki ülke arasındaki yatırım ve işbirliği imkanlarının artırılmasıyla bu rakama ulaşabileceğimize inanıyoruz. Bu amaçla da Türkiye'nin çeşitli illerine ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Adana'nın üretim potansiyeli oldukça yüksek. Adana'nın tekstil, makina, gıda ve tarım ürünleri gibi öne çıkan sektörleri var ve bunun mutlaka ticaret rakamlarına yansıması gerektiğini düşünüyoruz. Bugün özellikle tarım ve tekstil sektörlerine yönelik karşılıklı işbirliği imkanlarını değerlendirmek için buradayız." diye konuştu.

ATO Başkanı Menevşe de Adana'nın, yatırım avantajları, ulaşım ağı ve üretim çeşidiyle birçok alanda artıları bulunduğunu belirtti. Adana ile Endonezya arasındaki yıllık ticaret hacminin 35 milyon dolar olduğuna işaret eden Menevşe, "İki ülkenin gelişim trendleri birbirine oldukça yakın. Bu benzerliklerimizi ticaret rakamları ve yatırım ortaklıklarına yansıtmamak için hiçbir neden yok. Adana olarak Endonezya ile her türlü işbirliğine hazırız ve önümüzdeki dönemde bu konuda etkili faaliyetlere imza atacağımızın bilinmesini isterim. Ticaret, sabır ve devamlı ilgi ister. Bu yöndeki girişimlerden hiçbir zaman vazgeçilmemelidir. Önemli olan her iki tarafın avantajlarını yakalayarak iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesidir." dedi.

Ziyaretin ardından Endonezya ile tarım ve tekstil sektörüne yönelik işbirliği olanaklarını değerlendirmek üzere ilgili meslek komitesi üyeleriyle bir araya gelen Endonezya Cumhuriyeti Ticaret Müşaviri Fahmi Aris İnnayah, ülkesindeki yatırım ve ticaret mevzuatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Toplantıda konuşan ATO Yönetim Kurulu Üyesi Cevdet Şeker, Endonezya Ticaret Müşaviri Fahmi Aris İnnayah'ın ziyaretini Adana ile Endonezya arasındaki ticaret ve yatırım imkanlarının artırılmasında önemli bir adım olarak değerlendirdiklerini söyledi. Şeker, "İş adamlarının güvenilir kaynaklardan bilgi alması son derece önem taşıyor. Bu anlamda ziyaretinizi önemsiyoruz. Karşılıklı ticaret ve yatırım imkanlarının geliştirilmesi konusunda üzerimize düşen tüm görevleri yerine getireceğimizden kuşkunuz olmasın." diye konuştu.

Endonezya’dan Adanalı iş adamlarına yatırım ve işbirliği daveti

Endonezya’dan Adanalı iş adamlarına yatırım ve işbirliği daveti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim