• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Endonezya Ve Türkiye Kardeşliği Ticarete Yansıyor

Endonezya Ve Türkiye Kardeşliği Ticarete Yansıyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Endonezya Büyükelçisi Wardana'yı konuk etti.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Endonezya Büyükelçisi Wardana'yı konuk etti. Büyükelçi Wardana, Endonezya'da Türkiye'ye karşı büyük bir sevgi ve hoşgörünün olduğunu söyledi.

Ziyarette konuşan BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bursa'dan Endonezya'ya ihracat yapan 45 firma bulunduğunu söyledi. Topuk, Bursa'da henüz Endonezya sermayeli bir firma bulunmadığını da kaydetti. Topuk, Bursa'nın Türkiye üretiminin lider şehirlerinden birisi olduğunu anlattı. Kentin sahip olduğu ticaret ve sanayi tecrübesi, sosyal-kültürel potansiyeli ile örnek bir şehir olduğunu belirten Topuk, kardeşlik köprülerinin kurulduğu Endonezya'nın Türkiye ve Bursa için büyük önem taşıdığını ifade etti. Remzi Topuk, şöyle devam etti: "Bu dostluğu geliştirmek için öncelikli olarak ikili ziyaretlerin sayısını artırmalıyız. Bu ziyaretler iki ülkenin birbirini daha iyi tanımalarını sağlayabilir" dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Bursa ile Endonezya arasındaki ticaret köprülerinin daha fazla geliştirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Endonezya ve Bursa arasındaki ticari işbirliği yeterli düzeyde değil. Bu noktada mutlaka iki ülke iş adamlarını oluşturan platformlar kurabiliriz. Endonezya'ya yapılan ihracata baktığımızda gıda ve tarım ürünlerinin payı oldukça yüksek. Ekim ayında yapılacak olan Bursa Tarım Fuarımız, Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun sektöre dönük en önemli fuarlardan bir tanesidir. Endonezyalı iş dünyası temsilcilerimizi de bu fuarımızda ağırlamayı isteriz" diye konuştu.

Endonezya Büyükelçisi Wardana, dünyanın en kalabalık 4. ülkesi olan Endonezya ile Türkiye arasındaki ticari ilişkileri artırmak istediklerini kaydetti. Wardana, "Bursa'nın üretim tecrübesini iyi biliyoruz. Ancak şimdiye kadar iş bağlantılarını yeterince kuramadık. Ama hiçbir şey için geç değil. Karşılıklı ziyaretlerle Bursa ve Endonezya arasında işbirliğini daha güçlü bir şekilde kurabiliriz" diye konuştu.

Endonezya'da Türkiye'ye karşı büyük bir sevgi ve kardeşliğin olduğunu kaydeden Wardana, iki ülke arasındaki işbirliği kültürünü geliştirmek için karşılıklı turistik gezileri artırmak istediklerini ifade etti. Endonezya'dan yılda yaklaşık 600 bin kişinin umreye gittiğini hatırlatan Wardana, umre turlarına Türkiye'nin ve Bursa'nın da dahil olması için çalıştıklarını anlattı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim