• BIST 9548.09
  • Altın 2499.47
  • Dolar 32.4922
  • Euro 34.5731
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Encümen Mevzuata Uymayanlara Cezayı Kesti

Encümen Mevzuata Uymayanlara Cezayı Kesti
Kocaeli Büyükşehir Encümen toplantısında, bir işyeri için kiralama ihalesi yapılırken mevzuata aykırılık tespit edilen birçok işyeri ve şahsa idari...

Kocaeli Büyükşehir Encümen toplantısında, bir işyeri için kiralama ihalesi yapılırken mevzuata aykırılık tespit edilen birçok işyeri ve şahsa idari para cezası kesilmesi kararları alındı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısı Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş başkanlığında gerçekleştirildi. Encümende, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait bir adet işyerinin kiralama ihalesi yapılırken daire başkanlıklarının teklifleri görüşülerek karara bağlandı. Encümende mevzuata aykırılık tespit edilen birçok işyeri ve şahsa idari para cezası kesilmesi kararları alındı.

Toplu Taşıma Daire Başkanlığının teklifi ile 38 servis, 18 Toplu Taşıma Aracı Özel Halk Otobüsüne trafikte ve yolcu indirip bindirirken çeşitli ihlaller yapması sebebiyle toplam 11 bin 648 TL idari para cezası kesilmesi kararı alındı. Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanlığının teklifi ile hale bildirimsiz ve izinsiz olarak 2 ton portakal girişi yaptığı tespit edilen bir kişiye bin 250 TL cezalı hal rüsumu, halde işyeri sahibi bir kişiye de uyarılara rağmen dükkanı önündeki teşhir çizgisini geçerek ürünlerini sergilemesi sebebiyle idari para cezası kesilmesine karar verildi.

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığının teklifi ile geçtiğimiz günlerde Gebze Balçık bölgesinde yapılan denetimler sonucu kaçak hafriyat dökümü yaptığı tespit edilen bir şahıs ve bir firmaya toplam 196 bin TL idari yaptırım uygulanması kararı alındı.

Zabıta Daire Başkanlığı teklifi ile Seka Parkta motosikletiyle yeşil alanlara girdiği tespit edilen bir vatandaşa, yeşil alana zarar vermesi sebebiyle 219 TL idari para cezası kesilmesine karar verildi. Reklam ve ilan kanununu ihlal etmesi sebebiyle 4 işyerine reklam tabelasından 219'ar lira idari para cezası kesilesi ve bir firmaya hafta sonu tatil ruhsatına uymaması gerekçesiyle 173 TL idari para cezası kesilmesi kararları alındı.

Gebze, Güzeller Mahallesinde bulunan Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi içerisindeki 37 metrekare büyüklükte büfe 3 yıl süreliğine yıllık 6 bin 100 TL+KDV'ye Seftin Koç'a açık teklif usulüyle yapılan ihale ile kiralandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim