• BIST 9581.55
  • Altın 2489.153
  • Dolar 32.5357
  • Euro 34.877
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

’En Süslü’ Develer Podyuma Çıktı

’En Süslü’ Develer Podyuma Çıktı
Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilecek Geleneksel Deve Güreşi Festivali öncesi, güreşe katılacak develer podyuma çıkarak...

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilecek Geleneksel Deve Güreşi Festivali öncesi, güreşe katılacak develer podyuma çıkarak jüri ve seyircilerden beğeni toplamaya çalıştı.

Kumluca'da Pazar günü yapılacak Akdeniz'in en büyük deve güreşi organizasyonu olan 10. Geleneksel Deve Güreşi Festivali öncesi güreşe katılacak develer arasında "En Süslü Deve" yarışması yapıldı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen "En Süslü Deve" yarışmasını, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Emniyet Müdürü Mustafa Karaaslan ve vatandaşlar izledi.

Yarışmaya katılan develer, sırt numaralarına göre sırasıyla jüri ve izleyiciler önünden geçerek süsleri ve heybetleriyle boy gösterdi. Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Songur başkanlığında, deve sahipleri Mehmet Aydın, Mehmet Zilayaz ve Resul Ceylan'dan oluşan dört kişilik jüri heyeti de develere süsleri, havutları, baş yularları ve zilleri olmak üzere değişik kategorilerde puan verdi.

10 devenin katıldığı "En Süslü Deve" yarışmasında 29 puan alan Kumluca'dan Kemal Özer'in Osmanağa isimli devesi birinci olurken, 28 puan alan Ali Okulu'nun Okulu-1 devesi ikinci ve 27 puan alan Bodrum'dan kaptan Mustafa'nın Kanka isimli devesi ise üçüncü oldu.

Yarışma sonunda Kaymakam Polat Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya dereceye giren develerin sahiplerine kupa ve halı hediye etti.

Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Karakuş, deve güreşlerini yörede bir kültür olarak yaşatmaya çalıştıklarını ve 24 Ocak Pazar günü yapılacak Akdeniz'in en büyük deve güreşi festivali öncesi develer arasında güzellik yarışması düzenlediklerini söyledi.

Bu yılki güreşlerden elde edilecek gelirin ilçenin mobese sisteminde kullanılacağını ifade eden Karakuş, "Geleneksel hale gelen güreşlerimizin bu yıl 10'uncusunu yapıyoruz. Güreşlerimize Türkiye'nin en ünlü güreş develeri katılıyor. Hava şartları müsait, tüm halkımızı Pazar günü yapılacak güreşlerimize bekliyoruz" dedi.

En süslü deve yarışmasında Osmanağa devesi birinci seçilen Kemal Özer de, yarışmada devesinin birinci olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu, aynı şekilde Pazar günü yapılacak güreşlerde de devesinin iyi güreş yapmasını beklediğini söyledi.

’En Süslü’ Develer Podyuma Çıktı

’En Süslü’ Develer Podyuma Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim