• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

En Süslü Deve, Yağmur Altında Seçildi

En Süslü Deve, Yağmur Altında Seçildi
34. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali heyecanı, 5. Altın Havan Yarışması ile başladı.

34. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali heyecanı, 5. Altın Havan Yarışması ile başladı. 19 devenin katıldığı yarışmada en güzel, en süslü deve Antalya Demre'den "Ecevit" oldu. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, birinci olan devenin sahibine altın havan hediye etti.

Yağışlı havaya aldırış etmeden İstasyon meydanını dolduran güreş severler, develer ile bol bol hatıra fotoğrafları çektirdiler. 34. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali kapsamında Selçuk sokakları renkli görüntülere sahne oldu. İstasyon Meydanı'nda toplanan develer yerli ve yabancı basın mensuplarının yanı sıra turistlerin de yoğun ilgisini çekti. 5. Altın Havan Yarışması öncesi festivalde güreşecek develer ilk olarak sahipleri tarafından Selçuk sokaklarında kortej halinde yürüdü. Develer, daha sonra Türkiye'de ilk kez Selçuk'ta düzenlenen ve bu yıl 5.'sinin gerçekleştirildiği Altın Havan Yarışmasına katıldı. Üzerlerindeki geçmişe yönelik otantik el sanatları, renkli figürler içeren motifler ve renkler değerlendirilerek puanlamaya tabi tutulan develer, jüri üyeleri karşısına geçti. Bu motiflerin deve üzerinde doğru yere takılıp takılmadığını değerlendiren jüri üyeleri, birinciyi seçti. 5. Altın Havan Yarışması'nın birincisi 33 puan alan Antalya Demre'den Ecevit seçildi.

Selçuk Efes Deve Güreşi Festivali'nin uluslararası boyutuna dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, "Deve güreşi festivalinin Selçuk açısından önemini hepimiz biliyoruz. Selçuk Efes Deve Güreşi Festivali'nin diğer deve güreşi festivallerinden farklı olarak uluslararası bir boyutu vardır. Ülkemizde deve güreşlerinin en önemlisi Selçuk'ta yapılmaktadır. Bu önemli alan deve güreşlerinin Kırkpınar'ı olarak tanımlanmaktadır. Dolayısıyla biz de bu festivali el birliğiyle yaşatıp çok daha ileri noktalara taşıyacağız" dedi.

Katkılarından dolayı Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkanı Mustafa Yavuz'a, dernek yönetim kuruluna ve festivale katkı sunanlara teşekkür eden Başkan Bakıcı, herkesi Pazar günü Pamucak Arena'da yapılacak olan 34. Selçuk Efes Deve Güreşi Festivali'ne davet etti.

5. Altın Havan Yarışması'na katılan tüm develeri kazanan ilan eden Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı; "Aslında hepsi kazandı. Sadece bir tanesi biraz daha öne çıktı. Deve güreşlerinin uluslararası bir boyutu var" dedi.

Deve güreşlerinin turizmin yanı sıra milli kültürün de bir parçası olduğunu belirten Kaymakam Boyacı; Hayvanları Korumu Kurulu raporları ile deve güreşlerinde kesinlikle develere zarar verilmediğinin altını çizdi.

En Süslü Deve, Yağmur Altında Seçildi

En Süslü Deve, Yağmur Altında Seçildi

En Süslü Deve, Yağmur Altında Seçildi

En Süslü Deve, Yağmur Altında Seçildi

En Süslü Deve, Yağmur Altında Seçildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim