• BIST 9762.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

En pahalı kanaryalar Edremit’te ötecek, en güzel kanarya seçilecek

En pahalı kanaryalar Edremit’te ötecek, en güzel kanarya seçilecek
'2. Edremit Yorkshire Kanarya Güzellik Yarışması" 21-22 Ekim tarihlerinde Edremit'te düzenlenecek.

'2. Edremit Yorkshire Kanarya Güzellik Yarışması" 21-22 Ekim tarihlerinde Edremit'te düzenlenecek. Yarışmada en pahalı kanaryalar satışa sunulurken, en güzel kanaryalar seçilecek.

Geçen sene ilki düzenlenen "Yorkshire Kanarya Show"un ikincisi 21-22 Ekim'de Güre Mahallesi'nde ki Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Edremit Belediyesi ve Edremit Yorkshire Kanarya Kulübü'nün birlikte düzenlediği etkinlikte, Türkiye'nin yanı sıra Lübnan , İran, Suriye, İtalya ve Yunanistan'dan getirilen kanaryalar yarışacak. Etkinliğin ilk gününde hakemler, binlerce kuş arasından en güzel kanaryayı seçecek. Etkinliğin ikinci gününde de kanaryalar sergilenecek ve kupa töreni düzenlenecek.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, tanıtım amacıyla düzenlediği basın toplantısında, amaçlarının kış turizmini canlandırmak olduğunu söyledi.

Saka, "Bu yıl, geçen seneki salonun etkinlik için yetersiz kalacağını düşünerek yarışmayı Güre Atatürk Spor Salonu'nda yapmayı planladık. Yarışmaya çeşitli ülkelerden misafirler gelecek. Bu tip sosyal faaliyetlerle kışın durma noktasına gelen Edremit turizmini bu aylarda da devam ettirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

"Geçen yıl bir dünya rekoru kırıldı"

Kulüp Başkanı Kamil Ekici de kanarya güzellik yarışmasının çeşitli kıstasları bulunduğunu belirterek, "Kuşlar manken gibi duracak, bir vücutçu gibi kendini kasacak ve gösterecek. İnsandan ürkmeyecek. Sen ona baktıkça o da sana bakacak. Biz böyle kuş besliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Katılım sayısı Guninness'e aday"

Yarışmada bir İngiliz ve bir İtalyan hakemin de bulunacağını dile getiren Ekici, "Geçen yıl bin 700 "yorkshire" cinsi kanaryanın katıldığı yarışmada bir dünya rekoru kırıldı. İnşallah bu sene daha iyiye gideceğiz" diye konuştu. Bu yılkı yarışmaya katılımın dünya rekorunu daha iyi noktalara çekeceğini de kaydeden Ekici, dünya rekorunun tescili için Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye temsilciliğine de başvuruda bulunduklarını söyledi. Ekici, yarışmaya katılacak kanaryaların satışa da sunulacağını, fiyatlarının en az bin lira olacağını bildirdi.

En pahalı kanaryalar Edremit’te ötecek, en güzel kanarya seçilecek

En pahalı kanaryalar Edremit’te ötecek, en güzel kanarya seçilecek

En pahalı kanaryalar Edremit’te ötecek, en güzel kanarya seçilecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim