• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

En İyi Sesler Kıyasıya Yarıştı

En İyi Sesler Kıyasıya Yarıştı
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Gençlik Merkezler Arası Türk Müziği Yarışmasının...

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Gençlik Merkezler Arası Türk Müziği Yarışmasının Malatya grup finali yapıldı.

13 ilden yarışmacıların katıldığı ve 17 Mayıs'ta Türkiye Finalinin yapılacağı yarışma Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Toplantı Salonunda düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Etkinlikler ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Kaymakçı, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak ulusal ve uluslararası birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini aktardı. Kaymakçı, "Bu ikinci yarışmamız oluyor geçen yıl birincisini düzenlemiştik. Çok güzel geri bildirimler aldık ve bu yıl da bunun tekrarını yapmayı planladık. Bunu da, malumu Türk Müziği bizim kültürümüz. Kültürümüzün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerekiyor. Bunu biz bir vazife olarak görüyoruz. Elbette ki, yarışmacı arkadaşlarımız heyecanlanıyorlar ama bu bir yarışma. Ancak bu salt bir yarışma değil. Şu anki gündemimizle alakalı birliğimizin ve beraberliğimizin teminatıdır bu tür organizasyonlar. Bu anlamda kültürel faaliyet olarak bu tür yarışmalar yapıyoruz. Şu anda Doğu Anadolu Bölge Yarışması Erzurum'da gerçekleştirilecek ve biz 7 bölgeyi bu şekilde dolaşıyoruz. Bu yarışmaya 3 bin 258 gencimiz başvurdu. Bu yarışmacılar arasında bazı arkadaşlarımız elenerek bu grup yarışmasına katıldı ve burada akşama kadar bir performans sergileyecek. Çok güzel türkülerimiz var, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk tasavvuf musikisinde çok güzel eserler var. Bunları dinleyeceğiz ve gençlerin heyecanlarına ortak olacağız. Biz de hep beraber güzel bir faaliyet yapmanın mutluluğunu yaşayacağız" diye konuştu. Düzenlenen yarışmaya Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Etkinlikler ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Kaymakçı'nın yanı sıra Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Sadi Fındıklı, jüri üyeleri Trakya Üniversitesi eski Dekanı Prof. Dr. Atilla Sağlam, Türk Müziği Koru Şefi Doç. Dr. Uğur Işıldar, Gazi Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vasfi Hatipoğlu ve yarışmacılar katıldı.

En İyi Sesler Kıyasıya Yarıştı

En İyi Sesler Kıyasıya Yarıştı

En İyi Sesler Kıyasıya Yarıştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim