• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

En hüzünlü 19 Mayıs töreni

En hüzünlü 19 Mayıs töreni
Soma’da hayatını kaybeden madencilerin anısına saygı gereği kutlama törenleri yapılmayacak.

Başbakanlığın geçen hafta yayınladığı genelge doğrultusunda sadece illerde Atatürk anıtlarına çelenk konulacak.

Liderlerin 19 Mayıs mesajları ise şöyle:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül açıklamasında, "Bir taraftan milli bayramımızın gururunu yaşarken diğer taraftan da Soma’da meydana gelen maden faciasının acısını yüreğimizde hissediyoruz. Büyük Atatürk’ün Samsun’a çıkışı, vatanın kurtarılması ve milletimizin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşaması amacıyla atılan tarihi bir adımdır" dedi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, "Bu yıl sevincimiz, hüznümüzle harmanlanmıştır. Soma’da kaybettiğimiz madenci kardeşlerimiz yüreğimizi kanatmış, bütün yurdumuzu yasa boğmuştur. Bundan dolayı sonsuz keder içindeyiz. Bütün milletimizi yasa boğan bu faciadan, devlet ve millet olarak gerekli dersleri çıkartacağımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "19 Mayıs 1919’da canlanan milli ruh, bizlere ilham olmaya, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. O gün nasıl ki istiklalimiz için büyük bedeller ödenmiş ise, bugün de istikbalimiz için büyük bedeller ödenmekte; istikbal mücadelemiz, şehitlerimizden aldığımız güç ve ilhamla tıpkı istiklal mücadelemiz gibi azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu süreçte hiç kuşkusuz genç nesillerimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Gençlerimizin kendilerini her türlü istismardan korumaları, her geçen gün büyük bir hızla değişen ve dönüşen dünyayı takip etmeleri, milli değerlerimize bağlı, şuurlu ve özgür düşünceli nesiller olarak yetişmeleri, istiklalimiz, istikbalimiz ve istikrarımız bakımından hayati bir öneme sahiptir" açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında "Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışının 95’inci yılını, adına yakışır şekilde coşkuyla, şölen havası içinde şarkılarla, türkülerle, gençlerimizin heyecan, sevinç, mutluluk dolu hareketleri ve sevinç çığlıklarıyla kutlayamıyoruz. Çünkü yüreğimiz yanık. Kömür karasından daha kara ihmallerin, sorumsuzlukların neden olduğu kapkara günler yaşadık, yaşıyoruz. Ama tarihimiz tanıktır ki, her karanlığı aydınlık takip eder ve kapkara karanlığın en yoğun olduğu an, aydınlığa en çok yaklaşılan andır. Çünkü Mustafa Kemal Samsun’a çıkarken dosta düşmana, yedi düvele ve onların içimizdeki uzantılarına gösterdi ki, el ele, kol kola, omuz omuza veren, yılgınlığa kapılmayan, ırk, din, dil, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin ayağa kalkan halk yenilmez. " ifadesini kullandı.


 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim