• BIST 9524.59
  • Altın 2492.484
  • Dolar 32.5333
  • Euro 34.686
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

En güzel okullar ödüllendirildi

En güzel okullar ödüllendirildi
Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullar arasında düzenlediği "Okulum Birinci" yarışması sonuçlandı.

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullar arasında düzenlediği "Okulum Birinci" yarışması sonuçlandı. Okul bahçesi ve okul kantini olmak üzere iki dalda düzenlenen yarışmada dereceye giren okullar ödüllendirildi.

Okulum Birinci Projesi kapsamında "Okul Bahçesi" dalında birinci Didim Fevzi Paşa Akbudak İlkokulu olurken, Koçarlı Çakırbeyli İlkokulu ikincilik, Sultanhisar Cumhuriyet Anaokulu üçüncülük ve son olarak Nazilli Hasköy Ortaokulu da mansiyon ödülünü almaya hak kazandı. Okulların yarıştığı bir diğer dal olan Okul Bahçesi ve Kantin dalında birincilik ödülünü Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi, Didim Efeler Ortaokulu ikincilik, Kuyucak Horsunlu Çanakkale Şehidi Koca Yusuf Hasan Ortaokulu üçüncülük ve Kuşadası Makbule Hasan Uçar Anadolu Lisesi de mansiyon ödülü almaya hak kazandı. Geçtiğimiz yıl en yüksek puanla Okul Bahçesi-Kantin dalında "Onur Ödülü'nü kazanan Efeler Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu yılda da birincilik puanı alarak Onur Ödülü'ne layık görüldü.

Aydın Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "İlk olarak 2013-2014 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilen "Okulum Birinci" ismiyle il genelinde tüm okullar arasında iki ayrı dalda düzenlenen yarışmada dereceye giren okulları tebrik ediyorum. Yarışma sırasında değerlendirme komisyonu üyelerimiz, okul okul gezip bahçe ve kantin düzenlemelerine bakmışlar, okullarımızı kendi alanlarında değerlendirip 1, 2 ve 3.'lerle mansiyona değer okulları sıralamışlardır. Okulum Birinci Projesi ile her okul bir marka haline geldi. Okulum Birinci Projesi, beni en çok heyecanlandıran projelerden birisidir. Bu proje için Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, sivil toplum örgütleri ve diğer müdürlüklerimiz ile elbirliği, güç birliği, işbirliği yaptık. 2023 Türkiye'sini yönetecek tüm gençlerimizin hak ettikleri ortamlarda olmalarını ve hak ettikleri ortamlarda kendilerini özel hissetmelerini istiyoruz. Kendisini özel hisseden gençler, geleceğe daha bir özgüvenle bakar, hayalleri büyük olur. Hayalleri büyük olan gençlerin başarısı da büyük olacaktır." dedi.

Dereceye giren okullara, Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AYESOB) ile Aydın Esnaf Odası Başkanlığı Kahveciler Odası sponsorluğunda, birinci olanlara biner TL, ikinci olan okullara 750'şer, üçüncülere 500'er, Mansiyon ödülü alanlara 250'şer TL verildi. Yarışmada onur ödülünü kazanan okula da diz üstü bilgisayar hediye edildi.

Programa Aydın Milli Eğitim Şube Müdürü Sabahattin Yakıcı, Maarif Müfettişleri Başkanı Oktay Deniz, müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, Aydın Kantinciler Derneği Başkanı Hüseyin Akgül, komite üyeleri, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı. Program, öğrencilerin sergiledikleri zeybek oyunuyla son buldu.

En güzel okullar ödüllendirildi

En güzel okullar ödüllendirildi

En güzel okullar ödüllendirildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim