• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

En çok tercih edilen yemek 'kebap'

Yemeksepeti sipariş verilerine göre, 2013 yılında en çok tercih edilen yemek kebap oldu.

Yemeksepeti, sipariş verilerinden yola çıkarak 2013 yılında Türkiye’deki lezzet tutkunlarının en çok neleri tercih ettiğini listeledi. Yemeksepeti’nin verilerine göre, en çok tercih edilenler kebap, lahmacun, pide, hamburger ve pizza olurken, lahmacun satışları 3,5 milyon adedi geçti. 2013 yılında Türkiye’de online sipariş alanında en hızlı büyüyen mutfak ise Uzak Doğu mutfağı oldu.

2013 yılında Türkiye’deki lezzet tutkunları kebap ve Türk mutfağından yine vazgeçmezken, yeni mutfakları keşfetmekten de geri kalmadı. Sipariş verilerinden yola çıkarak 2013 yılında en çok nelerin tercih edildiğini listeleyen Yemeksepeti ilgi çekici sonuçlara ulaştı.

Kebap ve pide her dönemin favorisi

Yemeksepeti’nin verilerine göre, bu yıl da her zaman olduğu gibi kebap ve pide sofralardan eksik olmadı. Geçen yıla oranla kebap satışları yüzde 50, döner satışları yüzde 55, pide satışları ise yüzde 45 artış gösterdi. Yemeksepeti üzerinde, nar ekşili-cevizliden sarımsaklıya, kaşarlıdan fıstıklıya onlarca çeşidi olan lahmacun ise, 2013 yılında 3,5 milyondan fazla sattı. En çok tercih edilen pide çeşitleri ise kıymalı ve kuşbaşılı-kaşarlı pide oldu.

Sofralarda Uzak Doğu mutfağı rüzgarı esti

Sipariş verilerine göre, Japon ve Çin mutfakları geçen yıla oranla yüzde 63 daha fazla tercih edildi. Sushi satışları yüzde 90 artarken, şampiyonluğu California Roll kazandı. En çok satan noodle çeşidi tavuk etli noodle olurken, ortalamada her gün 7 kişi portakallı ördek sipariş etti.

Denizden midye dolma, tatlılardan sufle tercih edildi

Yemeksepeti’nin verilerine göre deniz mahsulleri satışları da yüzde 52 arttı. Günde ortalama 400 kişi midye dolma yedi, Karadeniz’in hamsi tavası en çok tercih edilen balık oldu. Tatlılarda ise en çok tercih edilenler sufle, profiterol ve künefe oldu. Ev yemeklerinde ise geçen yıla oranla tavuklu pilav satışları yüzde 123 artarken, zeytinyağlılar yüzde 31 daha fazla tercih edildi. Mercimek çorbası ve mantı da en çok sipariş verilenler listesine girdi. Kahvaltıda menemen açık ara favori tercih olurken, poğaça ikinci geldi. Yemeksepeti’nde önceki yıla kıyasla küçülen tek ürün ise kuru pasta.

www.istanbulhaber.com

Etiketler: ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim