• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

En çok sevilen liderlerin anketi sonuçları şaşırttı

En çok sevilen liderlerin anketi sonuçları şaşırttı
Abdullah Gül'ün önceki aylarda açık ara önde olduğu listede seçim sonrası sadece Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş'ı beğenenler arttı.

Türkiye'de 31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından geçen 3 ayda beğeni düzeyi artan liderler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş oldu. Demirtaş'ın Ağustos ayındaki beğeni oranı Haziran'a göre yüzde 49 artarken Erdoğan'ın oranı da yüzde 7 artış gösterdi. Metropol araştırma şirketinin Türkiye'nin nabzı araştırmasına göre Fethullah Gülen'in beğeni düzeyi 7.9'dan 6.3'indi. Gülen Ağustos ayında araştırmada en çok beğenilen liderler listesinde 7'nci sıradan 8'inci sıraya geriledi.

Ağustos ayı için liderlerin beğeni durumuna bakıldığında yüzde 51.4'ün "Beğeniyorum" dediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en çok beğenilen lider konumunda. Yüzde 44.5'in "Beğenmiyorum" dediği Erdoğan için yüzde 4.1 de "Fikrim yok" cevabı veriyor. Erdoğan'ın Ağustos ayında ulaştığı beğeni düzeyi 10 Ağustos'ta aldığı yüzde 51.6'lık oya oldukça yakın durumda. Erdoğan'ın beğeni düzeyinde Temmuz ayına oranla 4 puanlık bir artış var.

Başbakan koltuğuna oturmasıyla birlikte Ağustos ayında ilk kez listeye giren Ahmet Davutoğlu oldukça iyi bir başlangıç yapmış görünüyor. Listeye Erdoğan'ın ardından ikinci sıradan giren Davutoğlu için "Beğeniyorum" diyenlerin oranı yüzde 42.7. Yüzde 49.7'un "Beğenmiyorum" dediği Davutoğlu için "Fikrim yok" cevabı veren kararsızların oranı ise yüzde 7.6.

CHP SARIGÜL'E YARAMADI

Cumhurbaşkanı ve Başbakanın ilk iki sırayı paylaştığı listede Mustafa Sarıgül üçüncü sırada yer alıyor. Ancak Sarıgül'ün beğeni düzeyi ilk iki liderden oldukça düşük. Erdoğan ve Davutoğlu'nu beğendiğini belirtenlerin oranı yüzde 40'lı rakamlarla ifade edilirken, sıra Sarıgül'e geldiğinde beğeni yüzde 27.9'da kalıyor. Yüzde 65.6 de Sarıgül için "Beğenmiyorum diyor. Metropol Araştırma Başkanı Özer Sencar'a göre Sarıgül'ün beğeni düzeyi CHP çatısı altına girmesiyle birlikte düştü. Bir partiye aidiyet Sarıgül'ün beğeni düzeyini olumsuz etkiledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için beğeniyorum diyenlerin oranı yüzde 24. Kılıçdaroğlu'nun beğenisi Haziran ayında daha yüksekmiş. O dönemde Kılıçdaroğlu için "Beğeniyorum" diyenlerin oranı yüzde 28.6 düzeyindeydi. Kılıçdaroğlu o dünden bu yana 4.5 puan kaybetti.

MHP lideri Bahçeli'nin beğenisindeki düşüş Kılıçdaroğlu'ndan daha yüksek. Haziran ayında beğeni oranı yüzde 26.2 olan Bahçeli artık yüzde 18.7 tarafından beğeniliyor.

Demirtaş Haziran ayında yüzde 12 olan beğeni oranını Ağustos'ta yüzde 17.9'a ulaştırdı. Demirtaş ile Bahçeli arasında kalan beğeni oranı farkı artık sadece 0.9 puan.

FETHULLAH GÜLEN DÜŞÜŞTE

Gülen ise yüzde 8.4 olan beğeni oranını yüzde 5'e düşürmüş durumda. Araştırmaya göre Gülen, Haziran ayında sevilen liderler arasında 7'nci sırada yer alırken Temmuz'da sıralamada Öcalan'ın altına indi.. Öcalan'ın beğeni oranı da yüzde 7.9'dan yüzde 6.3'e kadar düştü. Ancak bu düşüş Gülen'in düşüşünün altında kaldığı için Öcalan bir basamak yukarı çıkabildi.

HANGİ LİDER NE KADAR BEĞENİLİYOR? İŞTE CEVABI...

230920141303184097022_3.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim