• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

En çok çocukla tiyatro izleme rekoru Kağıthane’de kırıldı

En çok çocukla tiyatro izleme rekoru Kağıthane’de kırıldı
Kağıthane Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren 7 kültür merkezinde aynı anda tiyatro gösterileri düzenledi.

Kağıthane Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren 7 kültür merkezinde aynı anda tiyatro gösterileri düzenledi. Çocuklara tiyatroyu sevdirmek ve çocukların tiyatro izleyerek hayatı öğrenmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte;bin 648 çocuk aynı anda tiyatro izleyerek "En Çok Çocukla Tiyatro İzleme" rekorunu kırdı.

Kağıthane Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren 7 kültür merkezinde aynı anda tiyatro gösterileri düzenledi. Çocuklara tiyatroyu sevdirmek ve çocukların tiyatro izleyerek hayatı öğrenmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliğe çok sayıda çocuk ailesiyle birlikte katıldı. Prof. Dr. Orhan Kural gözetiminde dünya çocuk rekorları heyetinin kontrolünde gerçekleşen sayımda bin 648 çocuğun aynı anda tiyatro oyunu izlediği belirlenerek, "En Çok Çocukla Tiyatro İzleme" rekoru kırıldı.

"Tiyatro, çocukların eğitimi ve gelişimi açısından çok önemli"

Tiyatronun önemli bir eğitici yönü olduğunu söyleyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Bu gün gerçekten çok farklı ve çok güzel bir çalışma oldu. 7 ayrı salonumuzda bin 648 çocuğumuzla birlikte tiyatro izledik. Tiyatro, çocukların eğitimi ve gelişimi açısından çok önemli. Biz de 7 farklı salonumuzda çocuklarımızı tiyatroyla buluşturduk ama aynı anda 10 ayrı tiyatro salonunda tiyatro sergileme imkanına sahibiz. Çocuklarımız tiyatro izlerken hem eğleniyorlar hem öğreniyorlar hem de kendilerini geleceğe hazırlıyorlar. Çocuklarımız bu oyunlarla özellikle yalan söylememeyi, evde özellikle küçük çocuklarımız bir şey yiyecekleri ve içecekleri zaman büyüklerine sormadan yememeleri ve içmemeleri gerektiğini öğreniyorlar. Büyüklerine karşı saygılı olmalı gerektiklerini öğreniyorlar. Yine çocuklarımız burada; çevre sevgisini, insan sevgisini, hayvan sevgisini öğreniyorlar. Çok faydalı ve çok memnun olduğumuz bir çalışma" şeklinde konuştu.

"Şu anda bin 648 çocuk değişik salonlarda aynı anda tiyatro seyrettiler"

Tiyatronun bir okul olduğunu belirten Prof. Dr. Orhan Kural, " Tiyatro bir okuldur. Kağıthane'de bu faaliyetin olabilmesi bizim için büyük bir mutluluk oldu. Şu anda bin 648 çocuk değişik salonlarda aynı anda tiyatro seyrettiler. Bu tiyatrolarda önemli mesajlar veriliyor. Sadece tiyatro eğlendiren değil aynı zamanda düşündüren, çocukların algı yönetimi bakımından çok önemli. Biz genellikle 20 yıldır rekorları toplum yararına kullanmaya çalışıyoruz. Dilerim bu tip çalışmalar devam eder" diye konuştu.

"Diğer tiyatrolar gibi bu tiyatro da çok güzeldi"

Dilara Ulu ise, "Ben bu gün güzel bir tiyatro oyunu izledim. Aslan ile farenin tiyatrosunu çok beğendim. Diğer tiyatrolar gibi bu tiyatro da çok güzeldi. Bu tiyatro oyununda dürüst olmayı, asla yalan söylememeyi öğrendim" dedi.

En çok çocukla tiyatro izleme rekoru Kağıthane’de kırıldı

En çok çocukla tiyatro izleme rekoru Kağıthane’de kırıldı

En çok çocukla tiyatro izleme rekoru Kağıthane’de kırıldı

En çok çocukla tiyatro izleme rekoru Kağıthane’de kırıldı

En çok çocukla tiyatro izleme rekoru Kağıthane’de kırıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim