• BIST 9524.59
  • Altın 2488.238
  • Dolar 32.5414
  • Euro 34.7022
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

En çok aranan canlı bomba yakalandı!

Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın katıldığı 5. İzmir İktisat Kongresi'nin 3 gün öncesinde terör operasyonu gerçekleştirildi. Canlı bomba İzmir'de son anda yakalandı
Canlı bomba şüphesiyle aranan terör örgütü DHKP-C üyesi 10 kişiden biri kongreden 3 gün önce İzmir'de yakalandı. Yunanistan'ın Lavrion Kampında eğitilerek silahlı ve bombalı eylem düzenlemek üzere Türkiye'ye yasal olmayan yollardan girişi sağlanan DHKP-C'li Ferit Mutlu, devletin zirvesini ağırlayan kongrenin hemen öncesinde yakayı ele verdi. 
 
BİRİMLER UYARILDI
 
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) geçtiğimiz yıl eylül ayında, İstanbul Sultangazi'deki 75. Yıl Polis Merkezine yönelik canlı bomba saldırısının ardından tüm polis birimlerine bir yazı gönderdi. Yazıda, DHKP-C'nin eylem için Lavrion Kampında eğitim faaliyetlerini artırdığı ve özel eğitimli teröristlerin Türkiye'ye gönderildiği bilgisi yer aldı. 
Eğitilerek silahlı ve bombalı eylem düzenleyebilecek hatta canlı bomba olarak kullanılabilecek 10 teröristin kimlik bilgileri ve fotoğraflarının da eklendiği yazıda, emniyetin tüm birimlerinin alarm durumuna geçmesi istendi. 
 
5 NUMARAYA BASKIN
 
İzmir'de yakalanan Mutlunun arananlar listesinde 5 numarada yer aldığı görüldü. Terör örgütüne üye olmak ve bombalı saldırılara katılmak gibi suçlardan hakkında kesinleşmiş 7,5 yıl hapis cezası olan ve benzer 5 ayrı suçtan aranan teröristin İzmir'de bulunduğu bilgisini alan Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon için düğmeye bastı. Mudu, geçtiğimiz pazar günü sabaha karşı Buca'da bir evde yakalandı. Evde bulunan çok sayıda örgütsel dokümana da el konuldu. Herhangi bir eylem içinde olup olmadığıyla ilgili bilgi verilmeyen Mutlunun Yunanistan'a kaçmak üzere hazırlık yaptığı belirtildi. Mutlu, Kırıklar F Tipi Cezaevine gönderildi. 
 
CANLI BOMBA LİSTESİ
 
1- Hasan Selim Gönen (Ölü olarak ele geçirildi) 2- Sultan Işıklı (Yaralı olarak yakalandı) 3- Burcu Sönmez 4-Elif Kaya 5- Ferit Mutlu (İzmir'de yakalandı) 6- Sevgi Dalyan 7- Seval Ancı 8- Harika Kızılkaya 9- Şafak Yayla 10- Bulut Yayla
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim