• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

En acı karneyi Yasin'in ağabeyi aldı

En acı karneyi Yasin'in ağabeyi aldı
Kayseri'de eğitim öğretimde birinci dönem bitti ve birçok öğrenci karne sevinci yaşadı.

Kayseri'de eğitim öğretimde birinci dönem bitti ve birçok öğrenci karne sevinci yaşadı. Ancak birkaç hafta başında soba zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden Yasin Ayyıldız'ın evinde ve okulunda ise büyük üzüntü vardı. Yasin'in sınıf arkadaşları karne sevincini buruk yaşarken en acı karneyi de ağabeysi Cengiz Ayyıldız aldı. Yasin'in 15 gün önce bir dersten verilen ödevinin arka kısmına yazdığı "Ölüm de rüzgar gibi hep yanı başında" ifadeleri duygulandırdı. Cengiz Ayyıldız, küçük kardeşinin karnesini gözyaşlarıyla öğretmeninden alırken öğretmenleri de duygulu anlar yaşadı.

Kayseri Eskişehir Bağları'nda ikamet eden Yasin Ayyıldız, hafta başı okula gidemedi. Sabah komşularının fark etmesi üzerine 14 yaşındaki 7'inci sınıf öğrencisi Yasin, annesi Zeynep ve babası Cavit Ayyıldız ile birlikte soba zehirlenmesi sonucu hayatlarını kaybettiği belirlendi. Aileden geriye Mersin'de üniversite eğitimi alan ağabey Cengiz Ayyıldız ile evli olan iki kız kaldı.

Karne törenine 5 gün kala hayatını kaybeden Yasin, başarılı olduğu sınıfındaki ilk yarı değerlendirmesi olan karnesinin sevincini yaşayamadı. Karneyi ağabey Cengiz Ayyıldız gözyaşları içinde aldı. Kardeşinin sınıfına gelen ağabey Cengiz, Yasin'in sırasına oturdu. Sıra üzerindeki kardeşinin fotoğrafını defalarca okşadı. Hunat Hatun İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ali Kurt, büyük bir üzüntü içerisinde Yasin'in karnesini ağabeysine verdi. Okul Müdürü Ali Kurt, haberi aldıkları andan itibaren büyük üzüntü yaşadıklarını ifade ederek, başsağlığı dileklerinde bulundu. Yasin'in başarılı ve iyi bir öğrenci olduğunu aktaran Kurt, karne ile birlikte düzenlenen iftihar belgesini ağabeyine teslim etti.

ÖLÜM DE RÜZGAR GİBİ HEP YANI BAŞINDA

14 yaşındaki Yasin Ayyıldız, anne ve babası ile birlikte şiddetli lodosun bacayı devirmesi sonucu sobadan sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetmişti. Yasin'in rüzgar ile ilgili 15 gün öncesine ait bir yazısı ortaya çıktı. Fen bilgisi dersinden hazırladığı bir ödevle ilgili tahtanın arka tarafına yazdığı yazı öğretmenleri, sınıf arkadaşlarını ve ağabeysini duygulandırdı. Yasin'den kalan bu tahtayı ağabeyi aldı. Tahtaya Yasin'in "Ölüm de rüzgar gibi hep yanı başında" ifadelerini yazdığı görüldü.

BABA SURİYELİ AİLEYE EVİNİ ÜCRETSİZ KİRAYA VERMİŞ

Soba zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden Ayyıldız ailesinin ilginç bir yardımı da ortaya çıktı. Baba Cavit Ayyıldız, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Kayseri'ye yerleşen 4 çocuklu 6 kişilik aileye sahip çıkmış. Baba, kendisi bodrum katta otururken üst kadı Suriyeli aileye ücretsiz kiraya vermiş. Bir yıldır bu evde Suriyeli ailenin oturduğunu dile getiren komşuları, Cavit Ayyıldız'ın evle birlikte Suriyeli babaya kendi yanında iş imkanı sağladığını ve çoğu zaman ailenin bazı ihtiyaçlarını karşıladığını anlattı.

En acı karneyi Yasin'in ağabeyi aldı

En acı karneyi Yasin'in ağabeyi aldı

En acı karneyi Yasin'in ağabeyi aldı

En acı karneyi Yasin'in ağabeyi aldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim