• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Emrullah İşler: Evet cemaat bizi tehdit etti

Emrullah İşler: Evet cemaat bizi tehdit etti
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler gazetecilere yaptığı açıklamada cemaatin Başbakan'ı tehdit ettiği iddialarını tekrarladı.

Emrullah İşler, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Başbakan'a dayandırarak söylediği "Cemaat bizi tehdit etti" sözlerini teyid etti. İşler'e göre cemaat açıkça tehdit ve şantajda bulunmuş. 

İşler konuyla ilgili sorulan soruya şu cevabı verdi: "AK Parti 2011 seçimine giderken 2023 hedeflerini açıklamıştı. Bunu istemeyen uluslararası güçler ve işbirlikçileri 2011'den sonra düğmeye bastılar. İşi dershane bahanesiyle sayın Başbakan'ı tehdit ve şantaja kadar götürmüşlerdir. Bu yapının CHP'ye daha önce şantaj yapıp genel başkanlarını koltuğundan ettiğini gördük. 2011 seçimlerinden önce de MHP'ye karşı aynı şeyi yaptılar. Bunun için sayın Başbakanımız da bunu istiklal mücadelesi olarak nitelendiriyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım diyen her vatan evladı bu mücadelede yer almalıdır. Aksi takdirde bu operasyonlar ve her gün ortaya koydukları saçma sapan iddialarla sonuç alırlarsa Türkiye kaybedecektir. Türk milleti kaybedecektir. Görünen hedef sayın Başbakan olsa da görünmeyen hedef Türkiye'nin durdurulmasıdır, büyümesinin engellenmesidir. 2023 hedeflerine ulaşılmasının engellenmesidir. Milletimiz olayın farkındadır. 30 Mart seçimleri bence oynanan bu oyunların son değerlendirmesi olacaktır. Milletimiz sandıkta rövanşı alacaktır. Milletimiz Türkiye'nin ilerlemesini durdurmak isteyen bu odakklara geçit verilmeyecektir."

MGK'DA KONUŞULANLAR GİZLİDİR

MGK toplantısıyla ilgili soru üzerine İşler, "MGK'da konuşulan olaylar gizli kalmalıdır. O konuda söyleyeceğim bildirideki cümleden farklı olamaz. Bazı medyada MGK'da şunlar konuşuldu diye yazılar var ben okudum güldüm ve geçtim." dedi. 

TAHLİYELERİ YARGI YAPTI BİZ MÜDAHİL DEĞİLİZ

Rıza Sarraf ve Bakan çocuklarının tahliyesi ile ilgili olarak da konuşan İşler, "Yargıya intikal etmiş meseledir. O arkadaşları zamanında tutuklayanlar yargı idi. Yine davalar devam ediyor. Tutuksuz yargılama kararı verdiler. Davaları devam ediyor. Yargı süreci işliyor. Hükümet olarak müdahil olmamız sözkonusu değildir." dedi. 

KILIÇDAROĞLU PARALEL YAPIYLA KOL KOLA

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "AK Parti'ye oy verirseniz iki elim yakanızda olacak" sözlerinin hatırlatılması üzerine İşler, "CHP Genel Başkanının AK Parti'ye oy veriseniz iki elim yakanızda olacak demesi milleti tehdit etmektir. Son derece yanlıştır. Eğer siz millete projelerinizi anlatırsanız millet size oyunu verir. Ama siz CHP'den herhangi bir proje duydunuz mu? Yalan, iftira karalama ve kriz çıkarmadan başak bir iş yapmıyorlar. Acaba böyle hükümeti devirir miyiz diye düşünüyorlar. Önceden darbecilerle kol kola idiler şimdi de paralel yapıyla kol kola iktidara gelmeyi planlıyorlar. Tek ümidi bu çeteyle birlikte hareket etmek olduğu için ancak tehdit ile oy alabilir miyim diye düşünüyor. Millet bu tür tehditlere pabuç bırakmaz." ifadelerini kullandı.

SARIGÜL'ÜN ELEŞTİRİYE TAHAMMÜLÜ YOK

Sarıgül'ün bir vatandaşa yumruk attığı iddialarını da yorumlayan İşler, "Sarıgül'ün kendisini eleştiren bir vatandaşa yumruk atması da önemli. Eleştiriye ne kadar tahammülsüz olduklarını gösteriyor. Sarıgül Baykal'la girdiği mücadelede de koltuktan atlayarak yumruklar atmıştı. O günden bu güne değişmemiş. Bu aynı zamanda tek parti zihniyetinin bir göstergesidir." dedi. 

CHP BECERİKSİZ BİR PARTİ

İşler, CHP'nin Anayasa mahkemesine başvurusunu da, "CHP ancak üçüncü denemesinde Anayasa Mahkemesi'ne başvurmayı başarabildi. Bu ana muhalefetin ne kadar beceriksiz olduğunu gösteriyor" ifadeleriyle yorumladı. İşler Ukrayna'daki krizle ilgili olarak da, "Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü önemsiyoruz. NATO'nun bu konuya el atmasını önemsiyorum. Ukrayna'nın toprak bütünlüğü bütün bölge için önemlidir." dedi. KAYNAK:  ROTAHABER

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim