• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Emre Kınay tiyatrosunu korumaya çalışıyor

Emre Kınay tiyatrosunu korumaya çalışıyor
Ünlü oyuncu Emre Kınay, Kadıköy'de bulunan tiyatrosunu kapattırmamak için hukuk mücadelesi veriyor.

Ünlü oyuncu Emre Kınay, Kadıköy'de bulunan kendisine ait Duru Tiyatrosu ile ilgili süreci tüm detayları ile anlattı. Kınay, okulun daveti üzerine okulun hemen yanında bulunan harabe binaya geldiklerini söyledi. Kınay, "2007 yılında girdik. 5 artı 5 sözleşmesi ile. 2010 yılından beridir Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir bina olduğu için Milli Eğitim Bakanlığının yönetmelikte yaptığı değişiklikle beraber, kantinlerle ilgili yaptığı değişiklikle beraber, burada sonrasında gelen yöneticiden bu kantin yönetmeliğin kültür sanat merkezleri içinde kullanınca bu sıkıntı ortaya çıktı. Ve bizim buradan tahliyemizi istemeye başladılar" şeklinde konuştu.

"DAVA SÜRÜYOR"

Okul idaresinin milli eğitime başvurduğunu belirten Kınay, "Okul idaresi bunu isteyince ile başvurdu. Biz tabii ki 10 yıllık bir sözleşme yaptık ve çok ciddi rakamlar harcadığımız için o tahliyeye yanaşmayacağımızı, devletin devamlılığının esas olduğunu söyledik. Ve konuyu mahkemeye taşıdık. Şuan bu dava Sulh Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Mahkemenin sonuç çıkana kadar tahliyeyi durdurmasından sonra Kadıköy Kaymakamı da bir yazı gönderdi. Bu yazı da mahkeme sonuçlanıncaya kadar tahliyenin durdurulduğu bildirildi" diye konuştu.

"NASIL OLACAK?"

Tüm bu gelişmelere rağmen 13 Mayıs'ta kaymakamlıktan tekrar tahliye emrinin geldiğini ifade eden Kınay, yaşadığı şoku anlattı. Daha önceki mahkeme kararı ve Kaymakam'ın kendi kararına rağmen bir buçuk günde tahliye istendiğini belirten Kınay, "Biz dedik ki sizin mahkeme kararının sonuna kadar durdurduğunuz bir durum var. Nasıl olacak? İdare mahkemesine gittik. Kısa bir sürede yüce mahkeme Türk milleti adına yürütmeyi durdurma kararı aldı" dedi.

Devletin devamlılığının esas olduğunu vurgulayan Kınay, "Ne ihaleyi ben açtım ne kurulu ben koydum ne kararları ben verdim. Ben hepsinde devletin verdiği kararlara uydum. Devlet 10 yıl söz vermişken, sözünden caydı. Devlet sözünden cayar mı, o devleti temsil eden bir gün farklı başka bir gün farklı karar verir mi" şeklinde tepki gösterdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim