• BIST 9645.02
  • Altın 2414.11
  • Dolar 32.5972
  • Euro 34.7733
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

Emrah Serbes'e bir dava daha açıldı

Emrah Serbes'e bir dava daha açıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan, ünlü yazar Emrah Serbes'e bir kez daha 'hakaret' ettiği iddiasıyla dava açtı.

Geçtiğimiz aylarda Mesut Yar’ın sunduğu 'Burada Laf Çok’ adlı programa katılan Serbes konuşması arasında "Gezi Şehitlerini unutmadıklarını" söylemişti. 

Birgün'den Önder Abay'ın haberine göre gelen röportaj tekliflerini kabul etmediğini söyleyen Serbes, CNN Türk ekranlarındaki programa katılma gerekçesini şöyle açıklamıştı: 

“ Kitap çıktıktan sonra gelen röportaj tekliflerini kabul etmiyordum. CNN Türk kanalına geldim, çünkü 31 Mayıs 2013 gecesi elinde penguen belgeseliyle müdürün odasına girip ‘müdürüm böyle bir belgesel var acaba bunu mu yayınlasak’ diyen adamı bulmak istedim."
Kitap fiyatlarını eleştiren ve kendi yazdığı kitabın da pahalı olduğunu dile getiren yazar konuşmasında, "Benim kitabımı yoğunluklu gençler, öğrenciler alıyor. Biraz pahalı olduğunu kabul ediyorum, ama kitaptan yüzde 18, havyardan ise yüzde 8 vergi alınıyor. Devlet, 'kitap okumayın, havyar yiyin' demek istiyor sanırım. Sonra bu vergiler de son milyon bükücü Bilal’e gidiyor’ demişti. 

Sorulan bir soru üzerine Recep Tayyip Erdoğan ’ın Soma faciasından sonra ilçeye yaptığı ziyareti de eleştiren Serbes, "Ben Başbakan olsam yüz tane korumayla markete dalıp çocuğu çoluğu tokatlamam. Bir kere her şeyden önce bu davranış ayıptır. En başta efendi olmak lazım. Kucaklayıcı olmak lazım. Recep Tayyip Erdoğan ’a ezkaza biri yazar kasa fırlatsa Bülent Ecevit’e yapıldığı gibi bu gider adama uçan tekme atar. Vatandaşa aduket çekecek’ dedi.

Emrah Serbes konuşmasına, "Bu ülkenin gençleri senden korkmuyor. Ben 33 yaşındayım, ben de senden korkmuyorum. İstediğiniz zulmü yapın, gözlerimizde korkuyu göremeyeceksiniz. Bizim hükümetler hep ucuz kabadayılık yapıyorlar. Siz ucuz kabadaysanız ben de Behzat Ç.’nin yazarıyım. Doktor değiliz belki ama bizim de hastamız çok" diye devam etti. Emrah Serbes’e daha önce de ‘Devlet büyüklerine hakaretten’ dava açılmış, mahkeme "eleştiri" diyerek beraat kararı vermişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim