• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Emrah Serbes yazarlığı neden bıraktı?

Emrah Serbes yazarlığı neden bıraktı?
Behzat Ç., Hikayem Paramparça, Deliduman gibi kalemiyle herkesi kendine hayran bırakan kitapların yazarı Emrah Serbes yazarlığı bıraktığını açıkladı.

Serbes Twitter'dan yaptığı açıklamada "Yazarlığı bıraktım. Her gün çocukların öldürüldüğü bu ülkede ne yazabilirim. İki sene sadece boksla ilgileneceğim" dedi. İşte Emrah Serbes’in kariyeri hakkında merak edilenler...

Emrah Serbes KİMDİR?

27 Ocak 1981, Yalova, Türkiye, Türk yazar. Ankara Üniversitesi, Dil-Tarih Coğrafya Fakültesi, Tiyatro Teoremi ve Tarihi Anabilim Dalı Bölümü mezunudur.

Zaman zaman Birgün gazetesi için söyleşiler yaptı, Radikal 2 için tiyatro eleştirileri yazdı. Hayvan dergisinin Ankara temsilciliğini yaptı. Bu dergide Ahmet İnam ve Cengiz Güleç ile düzenli olarak gerçekleştirdiği sohbetleri "Şen Profesörler: Metaforla Saadet Olmaz" (Say Yayınları, 2006) adıyla kitaplaştırdı. "Her Temas İz Bırakır" adlı ilk romanı İletişim yayınlarından çıktı. "Son Hafriyat" isimli ikinci romanı Şubat 2008 yılında İletişim yayınlarından çıktı. Ayrıca "Her Temas İz Bırakır" romanı Almanca'ya çevrildi.

Yazarın ilk öykü kitabı "Erken Kaybedenler", Haziran 2009 itibariyle kitapçı raflarındaki yerini aldı. Bir süre daha farklı tarzlarda yazılarını sürdüreceğini belirten yazar, polisiye yazmaya devam edeceğini de ifade etmiştir.[kaynak belirtilmeli] Ayrıca Behzat Ç. adlı polisiye dizisinin 10 bölümde bir senaristliğini yapmıştır.

2011 yılında vizyona giren Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm filminin senaristliğini üstlenmiştir. "Hikâyem Paramparça" da ise aforizmalar ve hayata dair düşüncelerini okurlarına aktarmaktadır. Son olarak iletişim yayınlarından Deliduman adlı kitabı yayımlanmıştır.

Emrah Serbes'in eserleri

Her Temas İz Bırakır - 2006
Son Hafriyat - 2008
Erken Kaybedenler - 2009
Hikayem Paramparça - 2012
Deliduman - 2014

BEHZAT Ç. YENİ BÖLÜMLERİ BAŞLAYACAK MI?

Geçtiğimiz aylarda yazarlığı bıraktığını da açıklayan Behzat Ç.’nin yazarı Emrah Serbest, Kanaltürk’te yayınlanan Candaş Tolga Işık’ın Bunu Konuşalım isimli programına konuk oldu. Star TV ekranlarında 3 sezon 96 bölüm yayınlandıktan sonra final yaparak yayından kaldırılan Behzat Ç’nin roman yazarı Emrah Serbes, efsane olan diziyle ilgili ilginç açıklamalar yaptı.

Yayınlandığı dönemde sık sık RTÜK tarafından ceza alan ve ekranların en fazla tartışılan dizilerinden olan Behzat Ç’nin yeni sezon ilk bölüm senaryosunun hazır olduğunu söyleyen Emrah Serbes eğer bir gün dizi ekranlara geri dönerse neler yaşanacağını da anlattı.

‘BEHZAT Ç.’NİN SENARYOSU HAZIR KANAL ARIYORUM’

Emrah Serbes eğer yayınlayacak kanal bulursa aynı oyuncu kadrosuyla Behzat Ç’nin yeniden çekileceğini söyleyerek ilk bölümde yaşanacaklarını şöyle anlattı:

Yazar Emrah Serbes gazeteci Candaş Tolga Işık'ın konuğu oldu ve Behzat Ç'yle ilgili ilginç açıklamalar yaptı. “Behzat Ç. emniyetten uzaklaştırılmış ve sürgündedir. Her zaman takıldığı bir mekanda oturuyor ve bir hesap geliyor. Diyorlar ki şu kadar borcun var. O da okuyor kocaman bir defter var. Artık mesleği de bırakmış. Bu 27 Aralık operasyonları falan bütün cemaatçileri emniyetten kovuyorlar ve emniyette polis kalmadı bu işlerden anlayan. Emniyette bu işten anlayan polis kalmadı tekrar geri döner misin diyorlar.

Bunu diyen de bir kaymakam ve onu da asayiş şube müdürü yapmışlar. O da bakıyor borçlar çok birikmiş ve gidiyor bu yüzden. Aynı anda Memduh Başkan da cezaevinde ve Ercüment de onu ziyarete geliyor. Memduh Başkan ‘Benim nerem cemaatçi’ diye yakınıyor. Bu arada Ercüment de bir sarayda oturuyor bir sarayda odası var falan”

Behzat Ç'nin 3. sezon final bölümü Ankara'da meydana kurulan dev ekranlardan izlenmişti. Behzat Ç’nin 3. sezon final bölümü Ankara’da meydana kurulan dev ekranlardan izlenmişti. Geçirdiği rahatsızlıktan sonra Gümüşlük’te gözlerden uzak bir hayat süren Nejat İşler de dizide Ercüment Çözer rolünü canlandırıyordu. Behzat Ç’nin iki de sinema filmi çekilmişti.

EMRAH SERBES YAZARLIĞI BIRAKTI

Yazar Emrah Serbes yazarlığı bıraktığını açıkladı. Politik tavrıyla da tanınan Serbes, Twitter hesabından "Yazarlığı bıraktım. Her gün çocukların öldürüldüğü bu ülkede ne yazabilirim. İki sene sadece boksla ilgileneceğim" diye yazdı.

1981 Yalova doğumlu, Ankara Üniversitesi, Dil-Tarih Coğrafya Fakültesi, Tiyatro Teoremi ve Tarihi Anabilim Dalı Bölümü mezunu olan Serbes'in en çok tanınan eserleri, "Behzat Ç.: Her Temas İz Bırakır" ve "Behzat Ç.: Son hafriyat" olurken, Serbes, son kitabı Deliduman'da da Gezi direnişini anlatıyordu. Yazar Serbes'in Behzat Ç. kitapları "Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi" adıyla hem dizi hem de film olmuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim