• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Emo Mersin Şubesi’nde Atar Yeniden Başkan

Emo Mersin Şubesi’nde Atar Yeniden Başkan
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesi'nin hafta sonunda yapılan genel kurulunda mevcut Şube Başkanı Seyfettin Atar güven tazeleyerek yeniden başkan...

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesi'nin hafta sonunda yapılan genel kurulunda mevcut Şube Başkanı Seyfettin Atar güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

EMO Mersin Şubesi'nin 9. Olağan Genel Kurulu, 9-10 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi. EMO binasında yapılan genel kurula CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Serdal Kuyucuoğlu ve Hüseyin Çamak ile Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Fazıl Türk de konuk olarak katıldı.

Genel kurulda konuşan Şube Başkanı Atar, 8. dönemi birlikte üretme, karar alma ve yönetme ilkeleriyle tamamladıklarını söyledi. Türkiye'nin enerji politikaların eleştiren Atar, Türkiye'nin enerjide yüzde 72 oranında dışa bağımlı olduğunu belirterek, bu dışa bağımlılığın azaltılması iddiasıyla Mersin'e Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapılmasının ise yanlış olduğunu kaydetti. Atar, "Kendi topraklarımızda başka ülkelerin yapmasına ve işletilmesine verilmiş olan bu proje hem ekonomik hem stratejik hem de planlama olarak tamamen yanlıştır. Bundan dolayıdır ki, her zaman altını çizerek ifade ettiğimiz gibi kullanıma hazır 48 bin megawatt saat rüzgar, 380 milyar kilowatt saat güneş enerjisi potansiyel kaynaklarımız ivedilikle hayata geçirilmelidir. Enerji üretiminde her zaman doğru seçenekler vardır. Bütün mesele enerji tüketiminin özendirilerek arttırılması değil, ihtiyaç üzerinden planlanan kamusal bir anlayışın tercih edildiği, çevreye uyumlu bir enerji politikası yaratılmasıdır. Enerjinin kamusal bir hak olarak ele alınması gerektiğini, özel sektöre ihale edilemeyeceğini ve tek merkezden planlanması gerektiğini yıllardır söylüyoruz" dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) geçtiğimiz dönemde birçok baskıya maruz kaldığını, EMO üyelerinin haksızlıklara uğradıklarını ve mesleklerinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını da öne süren Atar, bugüne kadar tüm bunlara karşı verdikleri mücadeleye bundan sonra da devam edeceklerinin altını çizdi.

8. dönem çalışmalarının da değerlendirildiği Genel kurulda, mühendislik mesleğinin ve meslek örgütlerinin, hayatın akışından kopuk olamayacağı ve ülke gündeminden bağımsız çalışma yapmasının mesleğin doğasına aykırı olduğu vurgulandı. Mühendislik örgütlerinin halkın ve ülkenin çıkarlarını gözeterek, siyasi partilerden bağımsız olarak çalışma yaptıkları ve bundan sonraki dönemde de baskılara boyun eğmeyeceği belirtildi.

Genel Kurulun ikinci günü yapılan seçimde ise mevcut Şube Başkanı Seyfettin Ata ile, Alkan Alkaya, Hasip Selçuk, İsmail Alkaya, Hanifi Yayıcı, Umut Temizkan ve Ahmet Sert Yönetim Kurulu üyeliğine seçildiler.

Emo Mersin Şubesi’nde Atar Yeniden Başkan

Emo Mersin Şubesi’nde Atar Yeniden Başkan

Emo Mersin Şubesi’nde Atar Yeniden Başkan

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim