• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Emniyet'ten polislere kötü haber!

Emniyet'ten polislere kötü haber!
Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığı binlerce polis ve amir yetmezmiş gibi 3300 polis adayının polislik hakkını iptal etti.

13. Dönem Polis Meslek Eğitimi Seçme ve Değerlendirme sınavında başarılı olan adaylar eğitimlerine başlamak üzere belirlenen Polis Meslek Eğitim Merkezleri’ne (POMEM) gönderildi. Bu adayların yanı sıra yedek olarak belirlenen 3 bin 200 adaya 14. dönem adayı olarak belirlendikleri 21 Kasım 2013′teki yazılı duyuru ile açıklandı.

Bu adaylara, www.egm.gov.tr adresinden yapılan bilgilendirmeleri takip ederek işlemlerini sürdürmeleri gerektiği bilgisi verildi. Bu süreç içerisinde askerlik görevi için başvuru yapan adaylar, polis olmaya hak kazandıkları için askerliğe alınmadılar. Aynı zamanda vatani görevini yapmakta olan adaylar ise terhis edildi.

Tüm hayatlarını polis olacakları için yeniden şekillendiren 3 bin 200 genç, bugün Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın yayımladığı yazı ile hayatlarının en büyük şokunu yaşadı. Yazıda, tüm adayların polislik hakkının iptal edildiği ve yeni düzenleme yapılmayacağı belirtiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şu şekilde;

“POLİS MESLEK EĞİTİMİ YEDEK ÖĞRENCİ ADAYLARININ DİKKATİNE!"

31/10/2013 tarihli Genel Müdürlük Makam Onayına istinaden, 13. dönem kontenjanına ek olarak 14. dönem polis meslek eğitimleri için yapılan yedek planlaması geri çekilmiş olup, 13. dönem yedeklerinin adaylık statüleri ilgili mevzuat gereği sonlandırılmıştır. 13. dönem yedeklerinin 14. dönemle ilgili planlaması yapılmayacaktır.

Ayrıca, “6109 sayılı Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” uyarınca, askerlik işlemlerinin başlatılması amacıyla öğrenci adaylık hakları sonlandırılan erkek yedek adayların isim listesi Milli Savunma Bakanlığı’na bildirilmiştir.

Yapılan bu duyuru tebliğ mahiyetinde olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.
ADAYLARA DUYURULUR.
EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Eğitim Dairesi Başkanlığı

Bu açıklamanın ardından haklarının ellerinden alındığını ifade eden polis adayları sosyal medyada açtıkları bir sayfa ile seslerini duyurmaya çalışıyor. Asker olduğu sırada terhis edilen, askere alınmayan, işten ayrılan, maddi sıkıntılarını erteleyen bir çok genç, şimdi kara kara ne yapacağını düşünüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün açıklamasının ardından terhis belgesi alanlar tekrar silah altına girecek. Askere alınmayanlar için ise celp işlemleri başlatılacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim