• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Emniyetten Okullara Kitap

Emniyetten Okullara Kitap
Muğla Emniyet Müdürlüğü'nün Güvenli hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) projesi kapsamında yürüttüğü...

Muğla Emniyet Müdürlüğü'nün Güvenli hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalar kapsamında Menteşe Şahidi Ortaokulunda kitap dağıtımı yapıldı. Gerçekleştirilen etkinliğe Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Seydi Ahmet Üğe katıldı.

Kitap dağıtım töreni öncesi Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Çocuk Şube Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü "Potansiyel Enerjini Keşfet" projesi kapsamında "Farkındayım Aldanmam" konulu, çocukların cinsel istismardan kendilerini korumayı öğrenmelerini amaçlayan seminer düzenlendi. Seminer sonrası kitap dağıtımı töreninde konuşan İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, ÇOGEP projesinin amacının çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması, toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesi, bu kapsamda kendilerine sosyal ve eğitim desteği sağlanarak topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunulması, kente göçle gelmiş, uyum sağlayamamış veya diğer dezavantajlı toplum kesimlerinin şehir yaşamına dahil edilmesi ve güvenli yaşama dolaylı olarak olumsuz yönde etki eden yoksunlukların azaltılmasını amaçlandığını açıkladı. Çetinkaya, "Muğla Emniyet Müdürlüğü olarak güvenlik hizmetlerimizin yanında sosyal sorumluluk projelerimiz de var. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimizin hayata en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlamak, birlik ve beraberlik içinde yaşama gibi değerleri çocuklarımıza aşılamak için etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de 16 okulumuza dağıtacağımız 3 bin kitap projesinin ilkini yapıyoruz" dedi.

Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Emniyet birimlerinin görevinin sadece güvenlik hizmetleri olmadığını belirtirken, "Emniyet Müdürlüğümüzün sosyal sorumluluk projesi ÇOGEP kapsamında düzenlediği değişik etkinlikler var. Bugün de önce Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz ile Çocuk Şube Müdürlüğümüzün düzenlediği bir seminer vardı. Bu seminer özellikle çocuklarımızın cinsel istismar konusunda bilgilendirilmesini amaçlayan bir seminerdi. Bunun yanında okullarımızdaki kütüphanelerin bilgi açısından zenginleştirilmesini sağlayacak kitap dağıtımı da yapılıyor. Kütüphanenize bağışlanan kitapları muhakkak okumanızı tavsiye ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Zeki Arslan ve Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya önce öğrencilere çanta içinde hediyeler sunarken, Şahidi Ortaokulu kütüphanesine de kitapları hediye ettiler.

Emniyetten Okullara Kitap

Emniyetten Okullara Kitap

Emniyetten Okullara Kitap

Emniyetten Okullara Kitap

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim