• BIST 9783.64
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Emniyetten ‘Mobil Huzur Ekibi Projesi’

Emniyetten ‘Mobil Huzur Ekibi Projesi’
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ve Çocuk Şubesi ekipleri, vatandaşlara broşür dağıtarak dolandırıcılık gibi konularda alınabilecek...

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ve Çocuk Şubesi ekipleri, vatandaşlara broşür dağıtarak dolandırıcılık gibi konularda alınabilecek önlemi anlattı. Ekipler, polisiye tedbirlerin yanında vatandaşlarında alabileceği önlemlere dikkat çekti.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 39 ilçede uygulamaya konulan Mobil Huzur Ekip Projesi kapsamında, sokakta çalışan-çalıştırılan dilenen ve dilendirilen çocukların sokağın risklerinden uzak tutmak ve mağdur olmasını önlemek adına çalışma devam ediyor. Proje kapsamında bugün Bakırköy ve Beşiktaş'ta Toplum Destekli ve Çocuk Şubesi ekipleri vatandaşı bilinçlendirme amaçlı el broşürü dağıttı. Dağıtılan broşürlerde vatandaşın dikkat etmesi gereken konular vurgulandı.

İstanbul Çocuk Şube Müdürü Komiser Yardımcısı Deniz Ercan, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan broşürün dağıtımını yaptıklarını belirterek şöyle konuştu:

"İlk broşürümüzde yer alan iletişim dolandırıcılığı ile ilgili vatandaşlara kendisini polis, savcı olarak tanıtan, para ve kontör talebinde bulunan kişilere karşı itibar etmemelerini istiyoruz. Ayrıca bu tür olaylara karşı 155 polis imdat hattını arayarak konu ile ilgili gerekli bilgileri almalarını önemle rica ediyoruz. Bir diğer broşür ise İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün 39 ilçede Eylül ayından itibaren uygulamaya koyduğu mobil huzur ekip projesi kapsamında sokakta çalışan, çalıştırılan, dilenen ve dilendirilen çocuklar, yaşı büyük şahıslarla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Projenin bir diğer ayağında vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirerek sokakta çalışan, çalıştırılan çocuklara ve yaşı büyük şahıslara para vererek veya bunlardan hizmet satın alarak bu çocuklarımızı sokağa bağlamamalarını önemle rica ediyoruz. Devletimizin gerçek ihtiyaç sahibi olan çocuklara ve çocukların ailelerine ilgili kurumlar aracılığı ile gerekli yardımların yapıldığının vatandaşlarımız tarafından bilmesini istiyoruz." Vatandaşlar ise projenin çok yararlı olduğunu söyledi.

Emniyetten ‘Mobil Huzur Ekibi Projesi’

Emniyetten ‘Mobil Huzur Ekibi Projesi’

Emniyetten ‘Mobil Huzur Ekibi Projesi’

Emniyetten ‘Mobil Huzur Ekibi Projesi’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim