• BIST 9704.31
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Emniyet Müdüründen Mesir Açıklaması

Emniyet Müdüründen Mesir Açıklaması
Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç son zamanlarda yaşanan terör olaylarının halkın üzerinde oluşturduğu algının bu yıl 476'ncısı gerçekleştirilecek...

Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç son zamanlarda yaşanan terör olaylarının halkın üzerinde oluşturduğu algının bu yıl 476'ncısı gerçekleştirilecek olan Mesir Saçım Törenine de yansıdığını belirterek, vatandaşların endişeye kapılmaması gerektiğini söyledi. Bilgiç, "Son zamanlarda Türkiye gündeminde varolan kalabalık yerlerde terör eylemi yapılıyor algısının getirmiş olduğu bir sonuç. Mesir'le ilgili faaliyetler yapılacak. Bununla ilgili şuanda bir engel görmüyoruz." dedi.

Manisa'nın yeni Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç Manisa'daki medya kuruluşlarının imtiyaz sahibi, muhabir ve haber ajanslarının temsilcileri ile Polisevinde biraraya geldi. Toplantıya Emniyet Müdür Yardımcıları ile şube müdürleri de katıldı. Manisa'daki ilk buluşmasını basınla yaptığını dile getiren Bilgiç, basının önemli bir görevi yerine getirdiğini belirtti.

EMANETLERİ EMANETİMİZDİR

Konuşmasına son zamanlarda yaşanan terör olaylarında şehit düşen güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet dileyerek başlayan Bilgiç, "Son zamanlarda ülkemizde şehitlerimizin arttığını görüyoruz. Güneydoğu'da yaşanan terör olayları nedeniyle bir çok arkadaşımız güvenlik kuvvetlerinden asker, polis ve diğer kamuda, normal yaşayan insanlarda dahil bu terör belası nedeniyle şehit oldular. Onları anmadan geçmek istemiyorum. Ruhları şad olsun. Emanetlerini emanetimiz olarak kabul ediyoruz. Gazilerimize de yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Buradan hareketle bizim birinci derecedeki görevimiz kamu düzeninin sağlanması adına polislik mesleğini icra ederken kamu düzeninin sağlanması bizim için ön planda geliyor. İki ara başlık olarak sayarsak birisi önleyici tedbirimiz diğeri de suç işlendikten sonraki olayların çözülmesiyle ilgili süreç. Yani biz hem bir önleyici tedbir yapıyoruz, suç işlenmeden önce suçun işlenmesini engelleme adına çeşitli faaliyetlerimiz var. Olduktan sonrada ayrıca olayların çözümlenmesi için suç araştırma yada örgütlü suçlarla mücadelede ikinci plan dediğimiz önleyici tedbirden sonraki planda yapıyoruz. Yani iki ayrıntılı görevimizi ara başlık olarak tanımlayabiliriz. Dil, din, ırk, mezhep yada gelir düzeyi, akademik seviyesi, okuryazar olup olmadığı gibi konularda kesinlikle bir ayrımcılık yapılmadan hakkaniyetli bir şekilde insanlarımıza hizmet etmeyi hedefliyorum." diye konuştu.

MESİR'DE BİR SIKINTI YOK

Bir gazetecinin her yıl on binlerce insanın katılımı ile gerçekleştirilen Mesir Saçım Töreniyle ilgili ne gibi güvenlik önlemleri alınacağını sorması üzerine Bilgiç şu cevabı verdi:

"Son zamanlarda Türkiye gündeminde varolan kalabalık yerlerde terör eylemi yapılıyor algısının getirmiş olduğu bir sonuç. Biz zaten böyle bir durum olması halinde bunun güvenlik önlemlerini en üst seviyede tedbir alacağımızı ve bu tedbirlerle ilgili olarak eksik değil, fazla bir şekilde yapacağımızı halkımız bilsin. Bununla ilgili bir sorunumuz yok. Halkımız bu konuda rahat olsun. Mesir'le ilgili faaliyetler yapılacak. Bununla ilgili şuanda bir engel görmüyoruz."

ATANMA VE YER DEĞİŞTİRME NORMAL

Bilgiç, bir diğer gazetecinin Manisa'nın çok sık emniyet müdürü değiştirdiğini hatırlatması üzerine, "Bugün buradayız belki 6 ay sonra başka bir yerde, 2 sene sonra başka bir yerde olacağız. Bu şekilde devam ediyoruz. Neticede 25 yılı biz böyle yaşadık. Onun için bundan sonra olacakları da devlet memuruyuz neticede her türlü sonuca da açığız. Atanma, yer değiştirme gayet normal ve doğal olan şeyler. İyi dileklerle anılarak buradan gitmeyi hedefleyelim ona göre çalışma platformu içinde çalışma alanı içinde ne kadar süre kaldığımız önemli değil. İyi bir imaj bırakarak ayrılmayı her zaman tercih etmişimdir." dedi.

Vatandaşların 155 polis ihbar hattını hiç çekinmeden aramalarını da isteyen Bilgiç, güvenlik kameralarının da olayları aydınlatma noktasında büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

Yeni Emniyet Müdürlüğü binasında çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini kaydeden Bilgiç 2017 yılının eylül ayında yeni binanın tamamlanacağını söyledi.

Vatandaşları telefon dolandırıcılığı konusunda da uyaran Bilgiç, "Hiçbir kamu görevlisi vatandaşı cep telefonundan arayarak para veya başka bir şey istemez. Bu ülkemizde son yıllarda oldukça yaygınlaşan bir dolandırıcılık olayı bildiğim kadarıyla Manisa'da da oldukça fazla. Vatandaşlarımız bu tip telefonlara itibar etmeden emniyetle temasa geçmeli." şeklinde konuştu.

Emniyet Müdüründen Mesir Açıklaması

Emniyet Müdüründen Mesir Açıklaması

Emniyet Müdüründen Mesir Açıklaması

Emniyet Müdüründen Mesir Açıklaması

Emniyet Müdüründen Mesir Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim